Başkan Koç, Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören ve Muhasebe Müdürü Raziye Düzgören 5'er yıl hapis cezasına çarptırılırken, Ergün Koç ve diğer şüpheliler iki ayrı suçtan delil yetersizliği sebebiyle beraat etti.

Toplam 11 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması, Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Tutuksuz yargılanan 11 sanık ve avukatlarının katıldığı duruşmada, mahkeme heyeti kararı açıkladı.

Belediye Başkanı Ergün Koç, Belediye Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören ve Muhasebe Müdürü Raziye Düzgören, 4 ayrı suçtan toplam 5'er yıl hapis cezasına çarptırılırken, iki ayrı suçtan ise delil yetersizliği sebebiyle beraat etti. Mahkeme heyeti, diğer sanıklardan Mehmet Ali Köfteci'yi 3 yıl 9 ay, Şaban Önen'i 2 yıl 6 ay, Osman Çatak, Sedat Karakaşlar, Dündar Efe, Aydın Toprak, Ali Osman Konuk ve Mehmet Hakan Garip'i 15'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Verilen hapis cezaları mahkeme tarafından şartlı ertelendi ve Türk Ceza Kanunu'nun 51/3 maddesi uyarınca, ayrı ayrı 3'er yıllık denetim süresi konuldu. Sanıkların, davayı temyiz için Yargıtay'a müracaat edecekleri öğrenildi.