Fatih DOĞAN

Beşiktaş, tarihe altın harflerle kazınacak bir zafere imza attı. İki sezon öncesinin Şampiyonlar Ligi şampiyonu, geçen sezonun finalisti Liverpool, İnönü'den çıkamadı. Serdar Özkan ve Bobo, galibiyeti getiren isimler oldu..

Beşiktaş ve Liverpool'un ortak özelliği yürüdükleri yolda taraftarının onları asla yalnız bırakmaması. Ancak başarıları, takım bütçesi, futbolcu etiketi gibi klasmanlarda açık ara önde olan İngiliz temsilcisinin Beşiktaş ile boy kıyaslamasında da ezici bir üstünlük sağladığını da bir kez daha gördük. Ertuğrul Sağlam'ın günlerdir süren yerden oynama taktiklerinin ilk yarıda başarıyla uygulanmasının yanı sıra tribünlerden yükselen "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" haykırışlarının futbolcularımızın sahada yüreklerini büyüttüğünü ve boylarını uzattığını gördük. Yüreğini ortaya koyan, adeta savaşan bir takım vardı. 6. dakikada Voronin'in gönderdiği topu Tello çizgi üzerinden çıkardıktan sonra ilk şoku atlatan Beşiktaş golü 13'te Serdar Özkan'la buldu: 1-0. Soldan çizgiye kadar inen Bobo defansa hata yaptırarak golün hazırlayıcısı oldu. Kaleci Hakan 17'de Riise'nin uzaktan şutunu, 20'de de Gerrard'ın vuruşunu çıkardı. İlk yarıda 11'e karşı 4 şutla İngilizler'in üstünlüğüne rağmen Beşiktaş devreyi bir gollük avantajla kapadı.

SAĞLAM ADIMLARLA
Liverpool uzaktan şut denemelerine ikinci yarıda da devam etti. 57'de Gerrard'ın uzaktan şutu auta gitti. Koray 63'te müthiş bir ara pasıyla Bobo'yu kaçırdı. Brezilyalı'nın şutu auta çıktı. Babel'in yıldızlaştığı dakikalarda Liverpool'un baskısı iyice arttı. İlerde top tutulamayan Beşiktaş defansta da yorulunca Liverpool çok sayıda ama sonuçsuz girişimde bulundu. 72'de Gerrard'ın sızmasında Hakan yine gole izin vermedi. Kontratağa dönen Beşiktaş 75'te Higuain ile soldan girdi, Reina'yı geçemedi. Bobo 78'de iki metreden topu auta atarken, 82'de İbrahim Üzülmez'in müthiş pasında Reina'nın bacak arasından geçirerek skoru 2-0'a getirdi. Liverpool'un çırpınışları ve 85'te Gerrard'ın golü bile Beşiktaş'ın yürekten mücadelesini, zaferini gölgelemeye yetmedi. İnönü'de yeni bir destan yazan Beşiktaş 'Sağlam' adımlarla Şampiyonlar Ligi'nde "Ben de varım" dedi.