İstanbul'a grup lideri olarak gelen İngiliz ekibi Stoke City'yi 3-1'le geçen Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde ikinci tura grubun zirvesinde çıktı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, İnönü'de konuk ettiği Stoke City'i, Fernandes, Mustafa Pektemek ve Edu'nun golleriyle 3-1 mağlup etti.

Siyah-beyazlılar, bu sonucun ardından E Grubu'nu 12 puanla lider olarak tamamladı.

Grubun diğer maçında ise Dinamo Kiev ile Maccabi Tel Aviv, 3-3 berabere kaldı.

Grup liderliği için sahaya çıkan Beşiktaş, maça da çok etkili başladı. 11'inci dakikada Ernst, ceza sahası dışında çok sert vurdu ancak kalesi Begovic başarılıydı. 16'da ise Stoke City, inanılmaz bir gol kaçırdı. Hızlı gelişen atakta, Kenwyne Jones savunmanın arkasına sarktı ve topla buluştu. Jones'un pozisyonunda Rüştü açıyı iyi kapattı ve yüzde yüzlük bir golü kurtardı.

Beşiktaş, gol için ceza sahası dışından şutlarına devam etti. 21'de Almeida, yaklaşık 20 metreden sol ayağı ile çok ser harika vurdu. Begovic, bu kez de doksandan çıkardı.

29'da ise Stoke City'nin sürpriz golü geldi. Savunmadan çıkarken Fernandes'in, Kenwyne Jones'a kaptırdığı top, Ricardo Fuller'ın önünde kaldı. Jamaikalı Fuller'ın ceza sahası dışından vuruşu ile Egemen'e çarptı ve Beşiktaş ağlarıyla buluştu.

Bu golün hemen ardından, Beşiktaş kalesinde inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Yine savunmanın hatasında araya giren Ricardo Fuller'dan önce Rüştü çıktı. Rüştü'nün vurduğu top, Fuller'ın ayaklarına çarptı ve havalandı. Herkesin auta çıkmasını beklediği top, Beşiktaş kalesine yöneldi ve direğe çarptı. Direkten dönen topa yine hamle yapan Fuller'dan önce Egemen araya girdi ve yüzde yüzlük golü önledi.

Yediği golün ardından şoku üzerinden çabuk atan Siyah-beyazlılar, yeniden Stoke City kalesine yüklenmeye başladı. Özellikle sol kanattan İsmail Köybaşı'nın bindirmeleri ve etkili ortaları ile beraberlik golünü arayan Beşiktaş, Stoke defansını geçemedi ve ilk 45 dakika konuk takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya ise Beşiktaş daha iyi başladı. Mustafa Pektemek'in üst ağlarda kalan etkili şutu, adeta golün habercisi oldu.

Dakikalar 57'yi gösterdiğinde ise Fernandes, harika bir ara pası ile Almeida'yı savunmanın arkasına kaçırdı. Son adam durumunda olan Upson, Portekizli Almeida'yı düşürdü ve penaltıya sebebiyet verirken, kırmızı kartla da oyun dışında kaldı.

Penaltıda topun başına geçen gecenin yıldız ismi Manuel Fernandes, kaleci Begovic ve topu ayrı köşelere gönderirken, maça da 1-1'lik beraberliği getirdi.

Golden 5 dakika sonra Beşiktaş, Fernandes ile ikinci gole yaklaştı. Stoke City ceza sahasında oluşan karambolde, seken top Portekizli Fernandes'in önünde kaldı. Onun muhteşem volesinde ise kaleci Begovic, güçlükle kornere çeldi.

Liderlik için beklenen gol, 74'üncü dakikada Mustafa Pektemek ile geldi. Fernandes'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında boş kalan Mustafa'nın kafa vuruşu, Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi.

E Grubu liderliğini taçlandıran gol ise 82'inci dakikada Edu'dan geldi. Alves'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Edu, sol ayağıyla uzak filelere harika bir şut çıkardı ve Beşiktaş'ı 3-1 öne geçirdi. Bu gol, aynı zamanda maçın da skorunu belirledi ve Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nu lider tamamladı.