Ankara kulislerinde parmaklar PKK saldırılarıyla ilgili Esad yönetimini işaret ediyor.
 
Ankara kulislerinde PKK'nın son dönemde yükselen saldırılarıyla ilgili ısrarla Suriye işaret ediliyor. Ankara ve Erbil, Suriye Baas'ının PKK'yı kışkırttığı konusunda hemfikir. Operasyonların hedefinde Suriyeli Fehman Hüseyin bile olabilir.
 
Taraf Gazetesi'nden Yasemin Çongar kulislerdeki iddaları gazetedeki köşesinde şöyle sıralıyor:
 
"...PKK'nın Çukurca ve Yüksekova saldırıları ertesinde, başkent bürokrasisi ile merkezî siyasetin en temel saptamalarını şöyle sıralayabilirim:
 
 
1. PKK, bu saldırıların görünür "başarısına" rağmen artık eski PKK değil. Çok sıkıştı ve bir tür intihara girişti.
 
2. Bu "intiharın" kararını PKK'nın içindeki Suriyeliler veriyor. Esad rejiminin yıkılma ihtimali ile, PKK'nın daha fazla şiddete yönelmesi arasında net bir ilişki var.
 
3. Bu ilişkide Fehman Hüseyin adı öne çıkıyor. Ankara, son eylemlerde PKK'nın Suriyeli komutanının parmak izini görüyor ve bana öyle geldi ki, şu anda, en önemli hedeflerinden biri olarak da Hüseyin'i seçmiş durumda.
 
4. Irak Kürtleri ile Ankara arasındaki diyalog hiç bu kadar sıkı olmamıştı. Başbakan'ın çağrısı üzerine derhal Ankara'ya gelen Neçirvan Barzani'den, Erbil'in devreye girmesi, peşmergelerin PKK'nın hareketini kısıtlamaya yönelik aktif rol üstlenmesi de istendi. Mesud Barzani, PKK'ya öfkeli ve bu öfkesini çeşitli biçimlerde göstermeye hazırlanıyor.
 
5. Ankara ile Erbil, Suriye Baas'ının PKK'yı kışkırttığı konusunda da hemfikir. PKK'lılar Esadçı bir profil çizerken, Irak Kürtleri ve Erdoğan hükümeti, Esad'ın günlerini sayıyor."