Dün etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanırken, Gümüşhane, Giresun ve Sivas'ta ise çok sayıda kişi yaylalarda mahsur kaldı. Gümüşhane Kürtün'e bağlı Günyüzü köyünde yağışın etkisiyle heyelan meydana geldi. Harşit Çayı dere yatağını kapatması sonucu oluşan göl nedeniyle Üçtaş İlköğretim Okulu boşaltıldı.
OVİT DAĞI BEMBEYAZ

Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda, bir süredir etkili olan soğuk hava nedeniyle birkaç günden bu yana kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığının bazı yerlerde 10-15 santimetreye ulaştığı, ancak Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda yolun ulaşıma açık olduğu belirtildi. Yetkililer, Ovit Dağı yolunda yer yer buzlanma oluştuğu, bu nedenle yoldan geçişin kontrollü olarak sağlandığını, yoldan geçecek sürücülerin araçlarına zincir takmaları gerektiğini kaydettiler. Kar yağışı nedeniyle Güneysu ilçesine bağlı Handüzü, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kito yaylaları ile bazı dağ köylerinin yolları ulaşıma kapandı.

MAÇKA'DA 50 KİŞİ MAHSUR

Trabzon'da gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı özellikle yayla yollarını olumsuz etkiledi. Kar yağışından dolayı Hayrat ve Şalpazarı ilçeleri başta olmak üzere yüksek kesimlerdeki ilçelerde toplam 25 köyün yolu ulaşıma kapandı. Öte yandan, Maçka ilçesine bağlı Üçgedik Yaylası'nda yaklaşık 20 evde 50 kişinin dışarıya çıkamadığı belirtildi.

SUŞEHRİ KAR ALTINDA

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Yukarıakören köyüne ait Kösedağ eteklerinde bulunan Mahmutoğlu Yaylası'nda da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 21 kişi yaylada mahsur kaldı. Durumun haber verilmesi üzerine ekipler, yaylacıları kurtarmak için yola çıktı. Bu arada, ilçe yakınında bulunan tepelerin de kar yağışı nedeniyle beyaza büründüğü görüldü.


Gümüşhane'de 60 köye ulaşılamıyor

Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Gümüşhane merkez ile Kürtün ve Torul ilçelerinde başlayan sağanak, dün sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının sürdüğü ilçelerde kar kalınlığının yer yer 30 santimetreye ulaştığı bildirildi. Kürtün ilçesine bağlı yaklaşık 60'a yakın köy yolu ulaşıma kapanırken, bazı yaylalarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Kürtün Kaymakam Vekili Şafak Gürçam, Kürtün ile Özkürtün beldesi ve Kirazlık köyü arasındaki Gümüşhane-Tirebolu kara yolunda kar yağışı ve yola taş düşmesi nedeniyle sıkıntı olduğunu belirterek, 'Sivil savunma ekiplerini çağırdık. Mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya çalışacağız. Önceliğimiz bu yaylalar olacak' diye konuştu.


Hayvanlarıyla mahsur kaldılar

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Sis Dağı Yaylası'nın bazı obalarında yoğun kar yağışı nedeniyle 40 vatandaş hayvanlarıyla birlikte evlerinde mahsur kaldı. Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki Sis Dağı Yaylası'nda bulunan vatandaşların, yörede kar yağışına hazırlıksız yakalandığını söyledi. Mahsur kalan vatandaşların bir köy muhtarına cep telefonuyla haber vermesi ve muhtarın da kendilerini bilgilendirmesi üzerine bölgeye İl Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin gönderildiğini ifade eden Pekmez, 'Vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Akşam saatlerine kadar söz konusu obaların ana arter yolunu açmayı planlıyoruz' diye konuştu./yeni şafak