İzmir"de bir taksi şoförü ile 2 arkadaşı, plan yaparak, araca müşteri olarak binen kişinin parasını gasbettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğüne başvuran taksi şoförü A.G. (38) ile müşterisi Ömer Akça (43), Bornova ilçesi Üniversite Caddesi"nde önlerine çıkan kar maskeli ve silahlı 2 kişinin aracı durdurduğunu ve ceplerinde bulunan toplam 635 YTL"yi gasbederek kaçtığını bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, A.G. ile Akça"nın ifadesine başvurdu. Olayı anlatırken çelişkili bilgiler verdiği fark edilen A.G"nin ifadeleri incelemeye alındı. Polis sorgulamada, A.G"nin gasp amacıyla taksiye binen kar maskeli kişileri tanıdığını ve olayı planladığını tespit etti.
A.G"nin, daha önceden tanıdığı ve üzerinde fazla para olacağını tahmin ettiği marketçi Akça"yı soymak için mahalledeki arkadaşları E.B. ve O.G. ile anlaştığı belirlendi.
Zanlıların yaptıkları gasp planı doğrultusunda, A.G"nin, Akça"yı evine götürmek için marketinden aldığı, E.B. ve O.G"nin kar maskesi giyip yolu keserek araca bindikleri, inandırıcı olmak için önce A.G"nin cebindeki 500 YTL"yi, sonra
da Akça"nın 135 YTL"sini alarak kaçtıkları anlaşıldı. A.G"nin ifadesinin ardından E.B. (20) ile O.G. de (16) yakalandı. İki zanlının olayda kullandıkları kar maskeleri ile gaz tabancası da ele geçirildi. Zanlıların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.