Hakkari ve Bitlis'te kar yağışı nedeniyle 131 köy ve 8 mezra yolu kardan ulaşıma kapandı. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde fırtınadan dolayı elektrik direkleri devrilmesi sonucu 20 köy karanlıkta kaldı. Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde ise şiddetli fırtınadan afet evlerinin çatıları uçtu.

Hakkari ve Bitlis'te gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ve fırtına hasara yolaçtı. Kar yağışıyla birlikte Hakkari'de 5 köy ve 8 mezra, Bitlis'te ise 126 köy yolu kardan ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Karla mücadele ekipleri, kapalı olan köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Kar kalınlığı Hakkari ve Bitlis kent merkezinde 15 santimetre, yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaştı.

Yüksekova ilçesine bağlı Adaklı köyünde etkili olan aşırı fırtına nedeniyle 20 elektrik direği devrildi. Elektrik direklerinin devrilmesiyle birlikte 20 köy dün geceden bu yana karanlıkta kaldı. TEDAŞ ekipleri, devrilen direklerii onarıp karınlıkta kalan köylere enerji vermek için fırtınaya rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan şiddetli fırtına Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde de etkili oldu. Gece 03:00 sularında çıkan fırtınada birçok binanın çatısı uçarken Cumhuriyet mahallesinde birçok iş yerinin tabelaları yerinden söküldü. Fırtınadan bazı elektrik trafoları da zarar gördü. Fırtınanın etkisiyle affet evleri olarak inşa edilen birçok binanın çatısı tamamen uçtu. Adeta afet yaşadıklarını belirten affet evleri sakinleri konutların çok sağlıksız yapıldığını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, bölgede saatte rüzgarın hızının 60-80 kilometreyi bulduğu, rüzgar nedeniyle vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yetkililer, rüzgarlı havanın akşam saatlerine kadar devam edeceği ve akşam saatlerinden sonra bölgeyi terkedeceğini belirtirken, önümüzdeki günlerde kar yağışının etkili olacağını ve hava sıcaklıklarında düşüş kaydedileceğini söyledi./milliyet