Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altında kalan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden Erzurum ve Ardahan'da kar yağışı etkili oldu.
 
Kent merkezleri beyaz örtüyle kaplanırken, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pistlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.
 
Kışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, araçlarında yazlık lastik bulunan sürücüler ve sabah erken saatlerinde okula gitmeye çalışan çocuklar, kar yağışından olumsuz etkilendi.
 
Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kaldırım ve yolların temizlenmesi için çalışma başlattı. Karayolları ekiplerince de karla mücadele çalışması yapılıyor. 
 
Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan'da kar yağışının sabah saatlerinde başladığını belirterek, özellikle yükseklerde etkisini arttırdığını söyledi.
 
Sürücülerin tedbirli olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
 
''Şu an karla mücadelemiz başladı. Yolların ulaşıma kapanmaması için karla mücadele çalışma yapıyoruz. Özellikle Ardahan-Posof ile Ardahan-Artvin kara yolunu kullanacak olan sürücüler yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istiyoruz. Çünkü Ardahan-Posof karayolunun Ilgar Dağı mevkisi ile Ardahan-Artvin karayolunun Sahara Dağı mevkilerinde kar yağışı şiddetli bir şekilde devam ediyor.''
 
Bu arada, gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 4, Kars'ta eksi 3, Ağrı'da eksi 2, Erzurum'da 1 ve Iğdır'da 5 derece olarak ölçüldü.
 
Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığının da Kars'ta 9, Ardahan, Ağrı ve Erzurum'da 10, Iğdır'da 16 derece olması bekleniyor. (AA)