İstanbul'da Tuzla ve Maltepe, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde son 12 ay içerisinde gerçekleştirdikleri 5 kapkaç olayında yaklaşık 500 bin TL kapkaç yaptıkları ve 2 adet de otomobil çaldıkları tespit edilen İlker Y. (32), Özer M. (29), Ahmet Ö. (35), ve İzzet Y. (30), polisin kamera kayıtlarını incelemesinin ardından başlattığı operasyonla gözaltına alındı.
 
Kamera kayıtlarında organize bir şekilde çalıştıkları belirlenen kapkaç çetesinin çalışma şekli ise şöyle; yapacakları kapkaça üçer kişi halinde çıkan şebeke üyelerinden birinin banka içerisinde vezneyi gözlediği ve yüksek miktarda para çekenleri telefon yoluyla dışarıda otomobille bekleyen iki kişiye bildiriyor. 
 
Bankadan çıkan müşteriyi otomobille takip eden iki zanlı uygun yere gelince yaklaşarak müşterinin elindeki çantayı alarak uzaklaşıyor. Kamera kayıtlarında Özer M.'nin Tuzla'daki bir bankada 160 bin TL para çeken A.M.E.'yi bankada gözüne kestirdiği ve İlker Y. yönetimindeki çalıntı araçla takip ederek uygun bir yerde elindeki çantayı alarak uzaklaştıkları saniye saniye görüntüleniyor. Zanlıların kapkaç olayını gerçekleştirdikleri otomobilleri de çaldıkları anların da kameralara yansıdığı gözlendi.
 
Geçtiğimiz Haziran ayında anahtarı üzerinde bir otomobili çaldığı kameralarca kaydedilen zanlıların Yalova'da bir ev tuttukları ve sadece kapkaç için İstanbul ve Kocaeli'ne geldikleri, olay sonrasında tekrar Yalova'ya döndükleri öğrenildi. Son bir yıl içinde banka takipli 5 kapkaç, bir plaka hırsızlığı ve iki de otomobil çaldıkları tespit edilen zanlıların cezaevinde tanıştıkları öğrenildi. Benzer suçlardan sabıka kayıtlarının kabarık olduğu belirlenen zanlılardan çete lideri olduğu kaydedilen İlker Y. ile yardımcısı olduğu belirlenen Özer M.'nin 4 ay tutuklu yargılandıkları ve serbest bırakıldıktan sonra devam eden kapkaç davasında on birer yıl hapis cezası aldıkları ifade edildi. Yargıtay tarafından cezaları onanan zanlıların polis tarafından arandıkları kaydedildi.
 
Emniyetteki ifadelerinde kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri kaydedilen 4 zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Tuzla Adliyesi'ne sevk edildi.