CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman"ın, Meclis"te, "Türbanlılara özel kuaför salonu yapıldığı" iddiaları üzerine bastığı kuaför salonunda, kilitli kapının arkasından bir AKP milletvekilinin türbanlı eşinin çıkmasıyla başlayan tartışma, yeni boyut kazandı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Canan Arıtman"ın bu konuda kendisine yazdığı mektuba bir açıklamayla yanıt verdi. Toptan, "Yeni kuaför bölümünün türbanlı kadınlara özel hizmet vermek üzere oluşturulduğu iddiası kesinlikle doğru değildir. Dolayısıyla kadınlar arasında, herhangi bir ayrımcılık yapılması da söz konusu olamaz. Normalde açık kalması gereken kuaför salon kapısının kapalı tutulmaması konusunda görevli personel ikaz edilmiştir" dedi.

TESTİ KIRILMADAN

Toptan"ın cevabi mektubunu memnuniyetle karşıladığını belirten Arıtman ise "Testi kırılmadan sorunu çözdük. Meclis Başkanı, türbanlılar için ayrı, özel salon olmayacağına dair yazılı teminat vermiş bulunuyor. Umarım bu fiiliyata geçer. Ben daimi olarak denetçisi olacağım" dedi.

VEKİL EŞİ İSTEMİŞ

Meclis bürokratları ise tartışmalı salonun kapısının kilitlenmesini, daha önce erkek kuaförü olan salona birkaç erkek kapıyı çalmadan girince, içeride saçını yaptıran AKP"li milletvekilinin türbanlı eşinin istediğini belirtti. Aynı bürokratlar, Toptan"ın talimatıyla artık talep olsa da kapının kilitlenmeyeceğine de vurgu yaptılar.

Hürriyet