İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 kaçak göçmenin ölümünün ardından geçtiğimiz günlerde insan kaçakçılarına yönelik art arda operasyonlar düzenledi. Yakalanan 18 insan taciri çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
 
İHBAR GELDİ 
Polisin operasyonu sürerken, kaçak göçmenlerle ilgili Emniyet’e ihbar yağmaya başladı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne telefonla gelen bir ihbarda ise Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi Gazi Caddesi üzerindeki 143 numaralı gecekonduda kaçak göçmenlerin tutulduğu bilgisi verildi.
 
İhbar üzerine hemen harekete geçen Mali Polis, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortak bir çalışma yaparak pencereleri demir parmaklıklarla kaplı ve demir kapısı zincirle kilitli gecekonduda kaçak göçmenlerin bulunduğunu tespit etti.
 
70 KİŞİ ÜST ÜSTE
Önceki akşam gidilen adreste kapı, çağrılan bir çilingir tarafından açıldı. İçeri giren polis yürekleri sızlatan bir manzarayla karşılaştı. Myanmar Cumhuriyeti uyruklu oldukları belirlenen 70 kaçak göçmen erkek, 80 metre karelik gecekondunun iki odasında üst üste yatarken bulundu.
 
Kaçak göçmenler, Gazi Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü. Türkiye’ye kaçak yollarla getirilen göçmenlerin bir süre misafirhanede tutulup ardından ülkelerine teslim edileceği öğrenildi.
 
İNSAN KAÇAKÇILARI ARANIYOR 
Gecekonduda aç ve susuz halde kilitli tutulan kaçak göçmenleri getirenlerin bulunması için polis, soruşturmayı derinleştirdi. Polis, yanarak ölen 7 kaçak göçmen ile kurtarılan 70 göçmenin aynı çete tarafından getirilip getirilmediğini araştırıyor.
 
DEMİR KAPIYI ZİNCİRLE KİLİTLEDİLER
70 göçmenin bulunduğu gecekondunun demir kapısı zincirle kilitlenirken, kimsenin kaçmaması için pencerelere demir parmaklık takıldı. Polis, kapıyı çilingirin yardımıyla açtı.
 
GEÇEN HAFTA DİRİ DİRİ YANDILAR
İstanbul Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi 1458 Sokak 8 numaralı gecekonduda geçen hafta çıkan bir yangının ardından kapıyı kırarak içeri giren polis banyoda üst üste yığılı 7 erkek cesediyle karşılaşmıştı. Evin kapısı dışarıdan kilitli, pencereler demirli olduğu için gecekondudan kimse çıkmayı başaramamıştı. İçerideki 7 kişinin banyoya sığındığı ancak hayatlarını kaybettiği tespit edilmişti. Bir saat süren bir uğraşının ardından yangın nihayet söndürülmüştü.