AYDINPOST ÖZEL-Aydın'da internet haberciliğinin markası Aydınpost'un Editörü Erman Çetin'in hazırlayıp sunduğu, Radyo Aymega (99.0), Radyo Megastar (102.7), Radyo A (105.3)'dan ortaklaşa canlı olarak yayınlanan "Erman Çetin'le Birebir" programının bugünkü konuğu ADÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Osman Kaya oldu.

ADÜ'nün rektör adayı Prof. Dr. Osman Kaya şu ana kadar 121 adet bilimsel çalışmasının yayınlandığına vurgu yaparak "Benim dosyam akademik manada hazır. Dileyen gidip bakabilir. Ben artık kente, üniversiteye faydalı işler yapmak istiyorum" diye görüş bildirdi.


BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DÜŞÜNECEĞİZ
"Kapım herkese açık olacak" diyen rektör adayı Osman Kaya, "Üniversite şehirden kopuk yaşıyor. Hedefimiz Aydın halkıyla, sivil toplum örgütleriyle, işadamlarıyla, bürokratlarla birlikte çalışmalar üretmek, çalışmalara katılmak. Çözümleyemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bugünü değil, yarını düşüneceğiz. Bu sebeple insana yatırım yapmak her zaman önceliğimdir" diye konuştu.


HAKKIMDA SORGU BİLE YOK
Şu ana kadar hakkında bir adet bile sorgu bulunmadığını belirten Osman Kaya, "Hukuka bağlı çalışırım. Bakın onca yıl hizmet etmişim üniversiteye fakat hakkımda birtane bile sorgu yoktur. Soruşturma geçirmemişimdir. Hata yapan arkadaşların da kasıtlı olduğunu sanmıyorum ama hata yapmak istemiyorsanız ekibiniz de sizin kadar önemli" dedi.


REKTÖR ESNAFIN ÇAYINI İÇMELİ
"Aydın sevdalısıyım, Aydın'ı çok seviyorum" diyen Kaya, "Altın kapı kopu gün gelir, tahta kapı koluna muhtaç olur diye düşünüyorum. Şehirden hiçbir zaman kopmadım. Koltukta oturup sadece imza atan insan olmayı kendine uygun görmedim. Cenazede de, düğünde de bulunmayı tercih ettim. İnsanlarla diyaloğu seviyorum. Bana göre rektör dediğin çarşı esnafına uğrayıp hayırlı işler diyebilmeli, Ramazanpaşa'da, Yağcılariçinde esnafla çay ilebilmeli" şeklinde konuştu.


DESTEK VERMEYENLERE ZULÜM ETMEYECEĞİZ
A takımında 20 kişinin bulunduğuna değinen Kaya, "Ekibimde bulunanların çoğu da Aydınlı akademisyenler. ADÜ'de barış ve huzuru sağlayacağız. Mutlu bir üniversite haline geleceğiz. Çünkü personelde motivasyon eksikliği had safhada. Doğru insanların doğru noktalarda istihdam edilmesi gerekiyor. Şunu da belirtmeliyim ki, göreve geldiğimizde bize destek vermeyenleri karşı önyargımız ya da yaptırımımız söz konusu olmayacak. Daima şeffaf olacağız" dedi.


HASTASINDAN BİHABER YÖNETİM VAR!
ADÜ'de vefa duygusuna önem verilmediğinin altını çizen Osman Kaya, "İsmini vermeyeceğim fakat, üniversitemizde çalışan profesörlerden biri şu anda ciddi rahatsızlıkla mücadele ediyor. Ama üniversite bundan haberdar değil. Duyarsızlık sözkonusu. Bunu anlayamıyorum. Bakın biz göreve geldiğimizde emekli olan personele tören düzenleyip plaketlerini takdim edeceğiz. Hatta bu konuda bir birim oluşturmayı düşünüyorum. Nobel kazanmış biri bile olsanız vefadan yoksunsanız toplumda gereken değeri göremezsiniz" şeklinde konuştu.


BESYO'NUN YERİ İLÇE OLMAMALIYDI
Üniversitede rektör yardımcılığı gibi görevde de bulunması yönüyle tecrübeli olduğunu söyleyen rektör adayı Osman Kaya, "Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu ben olsam Nazilli'ye taşımazdım. Fakültelerin ilçelerde olmasını doğru bulmuyorum. BESYO'nun yeri ilçe olmamalıydı" dedi.


CUMHURBAŞKANI'NI KARŞILAYAN TEK YÖNETİCİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Aydın ziyareti sırasında havaalanına karşılamaya gittiğinin hatırlatılması üzerine Osman Kaya, "Evet, oradaydım. Keşke orada Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Boylu da olsaydı. Ama yoktu. Biz üzerimize düşeni yaptık. Ayrıca akamedik yıl açılışında da protokole söz verilmemesi çok garibime gitti. Az da olsa konuşma yapılabilirdi" diye konuştu.


ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞADIK
Rektör adayı Kaya, ADÜ'ye yakın çevre üniversitelerle bağlantı kurmayı ve işbirliği içerisinde hareket etmeyi de hedeflediğini belirtti. ADÜ bünyesinde personele haksızlıklar yapıldığını üzülerek gözlediğini söyleyen Osman Kaya, "Bunlar yargıyı ilgilendiren konular fakat, özlük hakları verilmeyen arkadaşlar var. Sıkıntılar konuşularak çözülebilecekken soruşturma açmanın, sorgu yollamanın anlamı nedir bunu anlayamıyorum. Üzücü olaylar yaşadık gerçekten" dedi.


EN BÜYÜK DESTEK EŞİNDEN
Prof. Dr. Osman Kaya, göreve geldiğinde hedefinin öğrenci sayısı iki katına çıkmış bir üniversite ve esnafı mutlu bir Aydın şehri olduğunu söylerken, çalışmalarında en büyük destekçisinin ise eşi Burcu Kaya olduğunu ifade etti.