Türk sinemasının ünlü komedyenlerinden Kemal Sunal"ın unutulmaz filmleri arasında yer alan "Kapıcılar Kralı" Aydın"ın Didim ilçesinde gerçek oldu. İlçede kapıcılık mesleğini yürütenler, dernek kurup tek çatı altında toplanarak adeta krallarını seçtiler.
Türkiye"nin önemli turizm merkezlerinden olan Akbük"te site ve kooperatif konutlarında görev yapan çalışanlar, 2009 yılı Mart ayında başlattıkları dernekleşme çalışmalarını tamamlayarak, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ilk etapta 55 üyesi bulunan Akbük Site ve Kooperatifleri Dayanışma Derneği"nin Bayram Özyürek başkanlığındaki geçici yönetim kurulu üyeleri belirlendi.
Dernekle ilgili çalışmalara Mart ayı içerisinde başladıklarını anımsatan Başkan Bayram Özyürek, “Akbük"te site ve kooperatiflerde çalışan 110 kişi bulunuyor. Bizde bu anlamda bir dernek çatısı altında buluşma fikrimiz vardı. Didim Kaymakamlığı Dernek Müdürlüğü"ne resmi başvurumuzu yaptık. Derneğimiz kurduktan sonra geçici yönetim kurlumuzu da oluşturduk” dedi.
Derneklerinin kuruluş amacı hakkında da bilgiler veren Özyürek, “Derneğimiz Akbük"te bulunan site ve kooperatif çalışanlarının problemlerinin giderilmesi konusunda yönetimlerle diyalog kurulmasını sağlamak, Güncel hayatta karşılaştıkları sorunlara çare bulmak, Maddi ve Manevi şekilde üyelerimize destek sağlamak ve hukuki olarak karşılaştıkları sorunlara çare bulmak ve diğer sosyal etkinlik ve diğer hallerinde üyelerimize katkıda bulunmak amacıyla kuruldu” diye konuştu.
Derneklerin şu ana 55 kayıtlı üye sayısına ulaştığını işaret eden Dernek 2. Başkanı Nihat Yiğit de, şunları söyledi: “Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak. Akbük"teki tüm site çalışanlarının derneğimize üye olacağını düşünüyorum. Bu anlamda derneğimiz kurulduğunda gerek site ve kooperatif yöneticilerinden gerekse yerel yönetimden destekler aldık. Bu anlamda Türkiye Genelinde ve bölgemizde bir ilki gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Bu anlamda ileri ki dönemlerde şube teklifi gelirse değerlendirmeye alacağız. 1 ay içerisinde genel kurula gidip, yeni yönetimi belirleyeceğiz”
Akbük Site ve Kooperatifleri Dayanışma Derneği"nin yapılan ilk toplantısının ardından Bayram Özyürek başkanlığında oluşan geçici yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 2.Başkan Nihat Yiğit, Sayman Hasan Ali Bilgü, üyeler Abdullah Ökçe, Mustafa Yılmaz, İzzet Atak, İbrahim Beşer, Fetli Fırat, Halil Gül.