Aydın Esnaf Odaları Başkanı Hulusi Akşit"inde katıldığı toplantıda ilçede okullarda kantin işletmeciliği yapan esnafın sorunları ele alındı.
Söke"de Esnaf Odaları Lokali"nde düzenlenen toplantıda kantincilerin sorunları ele alınırken işletmeciler yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Aydın Esnaf Odaları Başkanı Hulusi Akşit başkanlığında yapılan toplantıda İl Tarım Müdürü personelleri Ferhat Aydoğdu, Öznür Yılmaz, Çiğdem Günakın, İlçe Tarım Müdürlüğü"nden Hilal Efendi,Mahir Gül,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nden Mustafa Metin Osmanoğlu kantinci esnafa bilgilendirmede bulundular.
Toplantıya katılan kantinciler teneffüslerin kısa olmasından öğrencilerin alış verişe zaman ayıramadıklarını, okulların dış kapılarının yeterlince denetlenmediğinden öğrencilerin dışarıdan alış veriş yaptıklarını, öğretmenlerin kantinden alış veriş yapmadıkları gibi öğretmenler odasında su ısıtıcıları ile çay yaptıklarını, mart ayından sonra havaların ısınmasıyla rapor alan öğrenci sayısın çok olmasından dert yanarlerken, bazı okul yöneticilerinin gelen konukların çay kahve giderlerini kantincilere yüklediklerini ileri sürdüler. Kantinleri okulların gelir kapısı olarak değil,hizmet kapısı olarak görmesi gerektiğini söyleyen kantinciler ayrıca kermeslerin yapılmasının yasaklanmasını da dile getirdiler.
Toplantıya katılan Aydın Kantinciler Derneği Başkanı Hüseyin Akgün, Aydın genelinde kantinci esnafın benzer sorunlar yaşadığını belirterek; “Okul saatinde kantin dışından yapılan alış verişlere bağlı yaşanılan gıda zehirlenmelerinin faturası her nedense kantinci arkadaşlarımıza çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Kira bedelleri de yüksek. Sorunlarımızın bir araya gelerek gündeme taşınmasını önemsiyoruz” dedi.