Aydın Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ile Esnaf Odaları Birliği tarafından düzenlenen programla, yarıyıl tatilinde il genelinde okullardaki kantinleri işleten kişiler eğitime alındı. Sorunların da görüşüldüğü seminerin açılışında konuşan Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, “Kimse kendi evladına yediremeyeceğini diğer çocuklara yedirmesin. Kantinciler aynı zamanda çocukların abisi, annesi, babası ve teyzesi gibidir” dedi.
Aydın"da yaklaşık 173 bin öğrenci ile birebir ilişki kuran ve öğrencilerin günlük beslenme ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında çok önemli yere sahip olan kantinciler, yeni yönetmelikler ile kantin ve yemekhanelerin gıda güvenliği ve hijyen konularında eğitim verildi.
Aydın Esnaf Odaları Birlik Binası Salonu"nda düzenlenen seminerde Tarım İl Müdürülüğü Gıda Kontrol Şubesi personeli Öznür Yılmaz ve Çiğdem Günakın sunum yaptı.
Toplantının açışlında konuşan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, bu program kapsamında Aydın"daki 250 kantin işletmecisinin bilgilendirildiğini kaydederek, toplantıda herkesin açık yüreklilikle her şeyi konuşmasını istedi. Herkesin işini doğru yapması gerektiğini ve devletin memurlarının görevinin çıkan kanunları milletin lehine kullanmak için var olduklarını belirten Akşit, “Herkes doğru çalışanı sahip çıksın, yanlış yapanı içinizden atın. Bir öğrenci zehirleniyor, tüm kantinciler töhmet altında bırakılıyor” dedi.
“GAZLI İÇECEKLER SAAT 10"DAN ÖNCE SATILMASIN”
Konuşmasında kantincilere tavsiyelerde de bulunan Akşit, sadece para kazanma hırsı ile bu işi yapanların bu işi yapmamasını, mevcut sistemde de para kazanamayanların işi bırakmasını isteyerek “Herkes bir şey sattığı çocuğu kendi çocuğunun yerine koysun. Mesela sabahın erken saatinde satılan asitli içecekler çocuklarımızın sağlığına zarar veriyor. Bu nedenle bir kere saat 10"dan önce asitli içecek satışı yapılmamalı. Bunun yanında sizler tüm çocukları en iyi şekilde gözlemleyen ve tanıyan kişilersiniz. Örneğin 20 lira harçlıkla okula gelen bir öğrencinin, sigara içenlerin ailesini arayın. Bu bir ispiyonculuk değil eğitime katkıdır” dedi.
Başkan Akşit"in açılış konuşmasının ardından, kantincilere sinevizyon eşliğinde sunum yapıldı.