Kanser hastalığının vücuttaki yayılımını takip edebilen, dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip PET-CT cihazı sayesinde kanser hastaları artık il dışına gitmek zorunda kalmayacak. Çevre illerden gelen hastalarda faydalanabilecek.

PET CT Cihazı ile Atatürk Devlet Hastanesinin yeni bir teknolojiye kavuştuğunu belirten Nükleer Tıp Merkezi sorumlu hekimleri; “PET-CT cihazı kanser hastalıklarının tanı, evrelendirme, yeniden evrelendirme, tedaviye yanıt ve verilen tedavinin etkinliğini erken dönemde gösterebilme özelliğine sahiptir. Kanser hastaları sadece bu cihaz için başka merkezlere gidiyorlardı. İmkânı olan hastalar il dışına rahatlıkla giderken, il dışına gidemeyenler de mağdur oluyordu. Atatürk Devlet Hastanesine gelen bir kanser hastası kanserle ilgili tüm işlemlerini burada halledebilecek. Çekim için şimdilik 1 haftaya randevu veriyoruz fakat bu süre daha da aşağıya inebilir. ”ifadelerini kullandı.

Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri, Uzm. Dr. Selma Özcan, “ Türkiye’de ender bulunan bir cihazın Aydın’a kazandırılması çok önemli bir olay. Nükleer Tıp Merkezi ve Onkoloji Merkezimizde çalışan arkadaşlarımız burada çok güzel işlere imza atıyordu zaten. Cihazın alınmasıyla birlikte hizmet kalitesi ve hasta memnuniyeti daha da artacak. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum Aydın’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

thumbnail_img_2793.jpg