91 kişinin öldüğü saldırı, ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın ilk kez gittiği Pakistan'a ayak basmasından 2 saat sonra, 3 saat uzaklıktaki Peşaver kentinde gerçekleşti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Pakistan'da dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda 91 kişi öldü. Peşaver kentindeki Mina Pazar'ında bombalı araçla düzenlenen saldırı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ülkeyi ziyaret ettiği sırada meydana geldi. Saldırıda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 91 kişi hayatını kaybederken 150'den fazla kişi de yaralandı. Enkaz altında çok sayıda insan bulunduğu bildirilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Ekvel-ül Rahman adlı bir görgü tanığı, büyük hasar gören tahta ve tuğla binalar arasında bir caminin de bulunduğunu söyledi. Saldırının, bu yıl Pakistan'da düzenlenen en ölümcül saldırı olduğu belirtiliyor.

ORDU TEYAKKUZDAYDI

Pakistan, ordunun 17 Ekim'de Afganistan sınırındaki Güney Veziristan bölgesinde Taliban'a yönelik başlattığı geniş kapsamlı operasyonlardan sonra olası misilleme saldırılarına karşı teyakkuz durumundaydı. Ordu, BM tesislerine, ordu karargahlarına ve polis karakollarına düzenlenen, 150 kişinin öldüğü saldırılardan sonra Güney Veziristan'daki operasyonları başlatmıştı.

ERDOĞAN'DAN MESAJ

Pakistan'dan sonra resmi ziyaret için İran'da bulunan Erdoğan Tahran'da düzenlediği bir basın toplantısında, kendisinin bu ülkeden ayrılmasının ardından gerçekleşen patlamalardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Toplantıya girerken aldığım bir haber, gerçekten bizler için çok üzüntü verici oldu” diyen Başbakan Erdoğan "Yine bu arada, Kabil'de de Birleşmiş Milletler (BM) misafirhanesine yapılan bir saldırı, orada da BM'nin 4 mensubunun öldüğünün haberi bizlere ulaştı. İşte az önce söylediğimiz, bunlar küresel barışı tehdit eden ne yazık ki bombalar, eylemler. Buna karşı ortak bir mücadele platformunu hep birlikte dünyada oluşturmalıyız diye inanıyor, böyle düşünüyorum.” dedi./yeni şafak