İşte son dönemde dünyanın merak ettiği en önemli soru... Muammer Kaddafi öldü, büyük mirası ne olacak? Devrik liderin toplam servetinin 168 milyar dolar olduğu açıklandı. 


Servetin büyük bir bölümü nakit para ve mücevherden oluşurken, milyar dolarlık gayrimenkuller de dikkat çekiyor. Libya Ulusal Geçiş Konseyi, bir kısmı dondurulan nakit ile servetin tamamına almak için harekete geçti.

17 MİLYAR DOLAR KAÇTI
Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Kaddafi'nin hesaplarının olduğu ülkelerin bankalarıyla temasa geçen Ulusal Geçiş Konseyi, 'Bu parayı size vermemiz mümkün değil" yanıtını aldı. Ancak BM kanunlarına göre, devrik liderlerin paralarının yeni yönetime devredilmesi gerekiyor. Kaddafi'nin Ağustos ayının sonunda Trablus'taki karargahından ayrılırken,12 milyar dolar nakit para ile 5 milyon Dolarlık altını yani yaklaşık 17 milyar doları, 7 araçla tünellerden Nijer'e verdiği belirtiliyor.

HALK PARASI
Bu para şimdi eşi Safiye, kızı Ayşe ve hayatta kalan oğullarının kontrolünde. Libya halkı da, bu paranın kendilerine ait olduğunu iddia ediyor.

Linç edilerek öldürülen Muammer Kaddafi'nin son fotoğrafı, dün uluslararası haber ajanslarına dağıtıldı. Bir battaniyeye sarılan Kaddafi'nin yüzü, kanlar içinde.

ABD'YE GÜVENMİŞ!
Libya devrik lideri Muammer Kaddafi'nin yabancı ülkelerde bulunan paraların dağılımı şöyle:
ABD: 31 milyar dolar
Fransa: 17 milyar dolar
İngiltere: 13 milyar dolar
İsviçre: 12 milyar dolar
İtalya: 11 milyar dolar
Hollanda: 8 milyar dolar
Kanada: 8 milyar dolar
Almanya: 7 milyar dolar
Avustralya: 5 milyar dolar
Dubai: 5 milyar dolar
Suriye: 2 milyar dolar
Cezayir: 5 milyar dolar

TRUMP GİBİ KRAL
Kaddafi, birçok ülkede çok önemli gayrimenkullere ve şirket hisselerine de sahip:
New York: 2 villa 25 milyon dolar
New Jersey: 2 Malikane 50 milyon dolar
Londra: 4 residence, 3 malikane 100 milyon dolar
Londra Oxford Kompleks: 140 milyon dolar
Arjantin: 7 hektar değerli arazi, 120 milyon dolar
Fiat'ta yüzde 7, Juventus'ta yüzde 3'lük hisse, İtalya'da 16 şirket...
Amerika'da 6 şirket hissesi: 3 milyar dolar
İngiltere: 14 şirket

CENAZE TALEBİ
Kaddafi'nin kızı Ayşe, Libya lideri ve oğlu Mutassım'ın cenazelerinin kendilerine teslim edilmesini istedi. Ayşe, "BM, İslam İşbirliği Teşkilatı'na sesleniyorum. Şehit cenazeleri Sirte'deki aşiretimize teslim edilmeli. İslami gelenek ve kurallar uyarınca defnedeceğiz" dedi.

takvim