Polis akademisini hedef alan saldırılarda 82 kişi öldü. Eylemi üstlenen Taliban, "Bu, Bin Ladin'in intikamı için ilk eylem" açıklamasını yaptı
 
ABD'nin Pakistan'da El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i öldürdüğü 2 Mayıs'taki operasyonun ardından ilk "intikam" saldırısı gerçekleşti. Pakistan'ın kuzeybatı kesiminde yer alan Çarşadda'daki bir polis akademisine düzenlenen iki ayrı intihar saldırısında 82 kişinin hayatını kaybettiği, 20'si ağır 115 kişinin de yaralandığı belirtildi. Hayber Paktunva eyaleti bakanlarından Ahmed Bilor, söz konusu polis akademisinin Afganistan sınırında Taliban ile mücadele etmek için görev yaptığını kaydetti. Motosikletli komandolarca gerçekleştirilen saldırıda 10 kilogram patlayıcı madde kullanıldığı, eylemin, genç emniyet mensuplarının, 10 günlük izinlerine gitmek için otobüslere bindikleri sırada meydana geldiği ifade edildi.
 
Taliban ve El Kaide örgütleri, 2 Mayıs'ta Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından intikam açıklamaları yapmıştı. El Kaide'nin müttefiği olarak görülen Pakistan Taliban Hareketi'nin (PTH) sözcüsü İhsanullah İhsan'ın dünkü saldırıdan sonra AFP ajansına telefonla yaptığı açıklamada, Pakistan'ın kuzeybatısında polis eğitim merkezini hedefleyen çifte saldırının "şehit Usame Bin Ladin'in intikamının alınması için ilk eylem" olduğunu söylediği bildirildi.
 
DAHA BÜYÜK SALDIRI TEHDİDİ
 
Taliban sözcüsü, "Pakistan ve Afganistan'da daha büyük saldırılar bekleyin" diye tehdit etti.
 
Öte yandan ABD, Bin Ladin operasyonunun ardından Pakistan'daki saldırılarına dün de devam etti. Pakistan'ın kuzeydoğusunda Amerikan insansız uçağıyla düzenlenen füze saldırısında 8 direnişçinin öldüğünü açıklandı. Güvenlik yetkilileri, Kuzey Veziristan'ın Datta Hel bölgesinde seyir halindeki bir araca düzenlenen saldırıda ölenler arasında yabancı uyruklu şahısların da bulunduğunu belirtti.
 
 
 
yenişafak