Video paylaşım sitelerine düşen 1 dakika 15 saniye uzunluğundaki görüntü, başkent Londra'da dün çekildi. Klibin başında, ağzından yaralı bir kişinin başına toplanan gençler görülüyor. Ayağa kalkması için yaralıya destek olan kişilerin aslında yardım etmek niyetinde olmadıkları anlaşılıyor. İki genç, kucaklayarak kaldırdıkları yaralının sırtındaki çantayı açıyor ve içinden çaldıkları malzemeyle hızla uzaklaşıyor. Ayakta dahi durmakta zorlanan yaralı ise durumu fark ettiğinde geç kaldığını anlıyor. 
 
İngiliz polisi, görüntülerin incelendiğini ve soyguncuların yakalanması için çalışma başlatıldığını açıkladı. 
 
KUNDAKLAMALAR YENİ BÖLGELERE SIÇRADI
 
İngiltere'nin başkenti Londra'da 3. gününde de devam eden isyan şehrin yeni bölgelerine sıçradı. 
 
Şiddet olayları, başkentin batısındaki Ealing'de ve kuzeyindeki Camden'de sürüyor. Londra'nın güneyindeki Croydon'daki binalardan alevler yükseliyor. Clapham'daki mağazalara girildiği, yazarkasaların çalındığı ve en az bir dükk'nın ateşe verildiği öğrenildi. 
 
Kentin doğusunda, 2012 Olimpiyat Oyunları'nın yapılacağı siteye yakın olan Hackney ile güneyindeki Peckham ve Lewisham'da polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Peckham ve Lewisham'da binaların yandığı kaydedildi. Çetelere üye gençlerin sokaklarda başıboş şekilde dolaştıkları bildirildi. 
Olaylar Birmingham'a da sıçradı. Batı Midland Polisi tarafından yapılan açıklamada, şehrin kuzeyindeki Birmingham'da mağazaların camlarını kıran saldırganların vitrinde sergilenen malları çaldıklarını belirtildi. Polis yetkilisi Christine Jones, şu ana kadar 225 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 36'sının tutuklandığını söyledi. İsyanı durdurmak için Londra'nın çeşitli bölgelerine 1700 polis daha gönderildiği aktarıldı. 
 
Çetelerin, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri ile BlackBerry cep telefonlarının kısa mesaj sistemleri üzerinden saldırıları koordine ettikleri ifade ediliyor.
 
BİRMİNGHAM'DA 87 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
İngiltere'de üç gündür devam eden şiddet olaylarının Londra ve Birmingham'ın ardından gece yarısı Liverpool kentine de sıçradığı bildirildi.
 
Yerel polis birimlerinden yapılan açıklamada, Liverpool'un da şiddet olaylarına sahne olduğu, birçok aracın ateşe verildiği belirtilerek, "kent sokaklarında hiçbir şiddet eylemine müsamaha gösterilmeyeceği, bu tür eylemlere cevap verecek sert ve hızlı önlemlerin alındığı" kaydedildi.
 
Batı Midland Polisi ise, Birmingham'ın merkezinde yağmalama olaylarına karışan 87 gencin gözaltına alındığını, kentteki bir karakolun da yanmakta olduğunu belirtti.
 
Scotland Yard ise, 1700 ek polisin görevlendirildiğini açıkladı.
CAMERON KRİZ KOMİTESİNİ TOPLUYOR
Başta Londra'da olmak üzere üç gece boyunca devam eden şiddet olaylarının, yağmalamaların, maskeli ve başlıklı gençlerin kundaklama eylemlerinin ve alışveriş merkezlerinin tahrip edilmesinin ardından, İtalya'daki tatilini yarıda keserek ülkeye dönen İngiltere Başbakanı David Cameron, kriz komitesiyle TSİ 11:00'de bir araya gelecek.
 
Cameron'un kriz komitesiyle yapacağı görüşmede, şiddet olaylarının artmasının önlenmesine yönelik strateji belirleneceği, ayrıca isyan gösterilerinin neden patlak verdiği, çok hızla yayıldığı ve bütün bunlara hazırlıksız yakalanıldığının değerlendirileceği kaydediliyor.
 
Londra 2012 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliğine hazırlanırken yayılan kargaşanın, liderleri tedirgin ettiğine işaret ediliyor.