TOKAT'ta yaşayan 25 yaşındaki Fadime Cihanoğlu, internete "6 milyar liraya (6 bin YTL) yeni doğmuş çocuk' ilanı vererek 4 günlük bebeğini satmak istedi. Düzenlenen operasyonla alıcı gibi davranan 2 polis anneyi ve bebeğin dedesini suçüstü yakaladı.

Fadime Cihanoğlu 4 gün önce Tokat Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde kimden olduğunu gizlediği evlilik dışı kız bebek dünyaya getirdi. İddiaya göre, daha önceden tanıştığı ve üniversite öğrencisi olan Cihan Sümüş ile birlikte bebeği satmayı kararlaştıran Cihanoğlu internete ilan verdi. İstanbul'da yaşayan bir kadın internetteki "6 bin YTL'ye yeni doğmuş çocuk' ilanını görünce polisi arayarak durumu bildirdi. İstanbul polisinin aradığı ilandaki telefon numarasının Tokat'ta çıkması üzerine olay Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Bunun üzerine Tokat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibinden biri erkek, diğeri kadın iki polis gibi davranarak bebeğin annesi Fadime Cihanoğlu ve dedesi Hakan Cihanoğlu ile Şehitler Parkı karşısında buluştu. Bebeğini satmak isteyen Fadime Cihanoğlu ile kadının babası Hakan Cihanoğlu suçüstü yakalandı. İfadeler üzerine ilanı internette yayınlayan Cihan Sümüş de gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Fadime ve babası Hakan Cihanoğlu ile ilanı internete verdiği belirtilen Cihan Sümüş sorgularının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Genç kadının ifadesinde bebeğin babasını bilmediğini söylediği belirtildi. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, bebek Tokat Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürülerek bakım altına alındı. Bir süre burada bakılacak bebeğin, Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait yuvaya verileceği belirtildi.