Renault'dan yapılan açıklamaya göre, Kangoo be bop ZE Temmuz ayından itibaren Avrupa turuna çıkacak ve araçla test sürüşleri yapılacak. 2011 yılında, herkes için erişilebilir nitelikte Renault elektrikli araçlarının kitlesel satışı başlayacak. Renault-Nissan İttifakı sıfır salınımlı araçların kitlesel satışında liderliği hedefliyor.

Klasik bir Kangoo be bop'tan türetilen Kangoo be bop Z.E. enerji mavisi rengiyle öne çıkıyor. Ön panjur ve jantlarındaki baklava şeklindeki Renault logoları mavimsi yarı mat krom kaplamalı. Aracın içinde, kumandalar ve giydirmelerdeki çeşitli yarı mat krom veya metalik asit yeşili kaplamalar Kangoo be bop Z.E.'ye benzersiz bir ambiyans kazandırıyor. Kangoo be bop Z.E.'de işlemeli gri kadife özel bir döşeme kullanılıyor.

Araçta enerji yönetiminin optimizasyonu için, Paris Otomobil Fuarında tanıtımı yapılan kavram model (Z.E. Concept) gibi, önde ve arkada düşük enerji tüketimli LED'li far ve lambalar yer alıyor. Ayrıca, yine enerji tasarrufu amacıyla, aracın aerodinamik yapısı belirgin şekilde iyileştirildi. Kangoo be bop Z.E.'de büyük jantlar (18'') kullanılıyor ve zemin yüksekliği klasik Kangoo be bop'a oranla 20 mm alçaltıldı.

Kangoo be bop Z.E. kullanım aşamasında "sıfır salınımlı" yüzde 100 elektrikli bir araç olarak yer alıyor. Devir hızı 12 bin d/d'ye kadar çıkabilen bir elektrik motoru ile donatıldı. Bu motor termik motorların çok üzerinde, yüzde 90 gibi son derece yüksek bir enerji randımanı sergiliyor.

Kangoo be bop Z.E.'nin elektrik motoru, termik motorlarda alışılagelmiş şekilde bulunan vites kutusunun yerine geçen bir redüktör ile eşleştirildi. Bu redüktör bir tek sabit vites küçültme oranı sergiliyor. Elektrik enerjisi motora, motorun beslenmesini sağlayan bir kesintisiz güç kaynağı içeren bir güç elektroniği birimiyle aktarılıyor.

Kangoo be bop Z.E.'de, 2007 Nisan ayında kurulan Nissan - NEC ortak girişimi AESC (Automotive Electric Supply Corporation) şirketi tarafından üretilen kompakt ve yenilikçi lityum-iyonlu aküler kullanılıyor. Bu akülerin performansı eski kuşak nikel-metal hidrür akülere göre her alanda daha yüksek: performans, dayanıklılık, güvenlik ve verimlilik. Lityum-iyonlu akülerde eksik şarj çevrimlerinden sonra gözlemlenen ve kapasite düşüşüne yol açan bellek etkisi bulunmuyor.

AESC aküsünün altı yıllık bir sürede kapasitesinin yüzde 80 ile yüzde 100'ünü koruması bekleniyor.

Renault-Nissan İttifakı sıfır salınımlı araçların kitlesel satışında liderliği hedefliyor. İttifak dünyanın her yerinde elektrikli araçların kitlesel kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hükümetler, belediyeler, enerji kurumlarıyla işbirlikleri ve ortaklıklar kuruyor. Bugün itibariyle, İttifak 24 işbirliği anlaşması imzalamış bulunuyor.

Renault ve Nissan son yıllarda karbon dioksit emisyonlarının azaltılması anlamında belirgin sonuçlar elde etmek amacıyla çalışmalar yapan ilk otomobil üreticileri arasında yer alıyorlar. Ocak 2008 ayında, Renault elektrikli araç stratejisini kamuoyuna duyurdu ve 2011 yılından itibaren elektrikli araçlarını büyük ölçekte ticarileştireceğini açıkladı.

Renault-Nissan İttifakı kaliteli, dayanıklı ve yenilikçi ve aynı zamanda ulaşılabilir nitelikte eksiksiz bir elektrikli araç yelpazesini tüketicilere sunacak. Tamamen elektrikli ilk Nissan modeli 2010 yılında A.B.D.'de ve Japonya'da satışa sunulacak ve Nissan 2012 yılından itibaren elektrikli araçlarını dünya ölçeğinde kitlesel olarak pazarlayacak.

Renault ise tamamen elektrikli modellerini ticarileştirmeye 2011 yılından itibaren bir aile sedanı ve bir hafif ticari araçla başlayacak. Ardından 2012 yılında bunları çok yenilikçi iki yeni model takip edecek