'Sürü köpeği yetişkin erkek' kategorisinde birinci ilan edilen 'Kuzeyli' ile üçüncü olan 'Kıtmır' isimli köpeklerin bekçi koruma köpeği olduğu ortaya çıktı. Kural ihlali üzerine köpeklerin dereceleri alındı.
 
Sivas'ın Kangal ilçesinde düzenlenen '13. Uluslararası Kangal Festivali' önceki gece sona erdi. Gergin geçen festivalde iki kanfal köpeğinin derecesi kural ihlali nedeniyle iptal edildi.
 
Kangal'da iki gün süren festivalin önceki gece gerçekleşen finalinde, aralarında Oğuz Yılmaz ve Ankaralı Yasemin'in de bulunduğu bazı sanatçılar sahne aldı, havaifişek gösterileri de yapıldı. Sanatçı Ankaralı Yasemin, sahnede kucağına yavru Kangal köpeği alarak basın mensuplarına poz verdi. Konser programını, Kangal Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.
 
ÖDÜL TÖRENİ YAPILMADI
 
Bu arada, festival kapsamında yapılan Kangal Çoban Köpeği yarışmalarının sonuçları açıklandı. Sonuçların ilan edilmesine rağmen, ödül töreni yapılmadı. Kangal'daki yetiştiricilerin ödüllerinin yarın verileceği, Sivas'tan ve diğer illerden katılanların ödüllerinin ise postayla gönderileceği belirtildi.
 
JÜRİ İPTAL ETTİ
 
Açıklamada, 'Sürü köpeği yetişkin erkek kategorisinde jüri tarafından yarışmada birinci olarak ilan edilen 12 tasma numaralı 'Kuzeyli' ve üçüncü olarak ilan edilen 14 tasma numaralı 'Kıtmır' isimli köpeklerin bekçi koruma köpeği olduğu ve sürü köpeği olarak yarışmaya katılarak kural ihlali yaptıkları tespit edildiğinden ve bu hususun ödül töreni esnasında köpeklerin asıl sahibi tarafından sözlü olarak beyan edildiği anlaşıldığından yarışma komitesi tarafından dereceleri alınmıştır' denildi. Kuzeyli ve Kıtmır adlı köpeklerin derecelerinin alınması üzerine, kategorideki diğer köpeklerin sıralamaya alındığı belirtildi.
 
Yarışlarda tartışma çıkmıştı
 
Yarışmanın dün akşam saatlerindeki ödül töreninde, ilk olarak sürü köpeği yetişkin erkek kategorisinin sonuçları açıklanmış, bazı yetiştiriciler, ödüle layık görülen köpeklerin bekçi koruma köpeği olduğunu belirterek, sonuçlara itiraz etmişti. Sivas Valisi Ali Kolat ve diğer protokol üyelerinin önünde, yetiştiriciler arasında tartışma çıkmış, yaşanan gerginlik jandarmanın müdahalesiyle sona ermişti. Bunun üzerine ödül töreni ertelenmiş, sonuçların yapılacak değerlendirme sonucunda ilan edileceği duyurulmuştu. (yenişafak)