Germencik ilçesinde belediyenin kanalizasyon çalışması için İller Bankası'ndan talep ettiği para kabul edilmeyince özel bankadan kredi kullanıldı.
Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, yaptığı açıklamada, ilk amacının Germencik'i pislikten, hastalıktan, kirlilikten, sinekten kurtarmak olduğunu, öncelikle alt yapıyı bir an önce bitirmek istediğini kaydetti.
Üst yapıyı da modern bir hale getirmek amacında olduğunu, ancak parasızlık yüzünden bir şey yapamadığını kaydeden Yavaşoğlu, alt yapıyı en azından bir ay içinde bitirmeyi planladığını dile getirdi.
Yavaşoğlu, şunları kaydetti:
''İller Bankasından çıkan kredi geri alınmasaydı şimdi Germencik'in kanalizasyon sorununu çoktan çözmüştük. Hatta üst yapının düzenlenmesini de bitirmiştik. Ama ne yazık ki, bu kadar uğraş vermemize rağmen İller Bankası'ndan kredi alamadık. Başladığımız kanalizasyon inşaatına elimizdeki avucumuzdaki parayı verdik. Belki İller Bankasından kredi alırız diye inşaatımızı bir süre parasızlık yüzünden durdurmak zorunda kaldık. Mecburen özel bankalardan şimdilik 2 milyon Lira kredi alabildik. Bununla alt yapı inşaatına yeniden başladık. Kanalizasyon çalışmaları son hızıyla devam ederken, Germenciklilerin modern, ailece oturabilecekleri büyük park düzenlenmesini ona bağlı büyük bir Cumhuriyet Meydanını içinde restoran, havuz ve düğün salonları yer alacak projeyi hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın gezebilecekleri yürüyüş yolları yapıyoruz. Mahallelerimize çocuklarımızın oynayabileceği, eğlenebileceği çocuk parkları oluşturuyoruz. Merkezde bulunan dört mahallenin alt yapısını bitirdikten sonra Lozan caddesini trafiğe kapatıp modern bir sevgi yolu yapacağız.''
Büyük caddeleri modern bir hale getirebileceklerini ifade eden Yavaşoğlu, ''Su şebekelerini değiştireceğiz. Germencik'i kirli görüntüden kurtarmak için elektrik hatlarını yeraltına alacağız. Buda 2011 yılı programına alınmış olup tüm bunlarla birlikte amacımız yeni modern bir Germencik yaratmaktır'' diye konuştu.