ADANA'da, 50 yaşındaki Durmuş Uğur, kuşun pislediği ön camı, silecekleri çalıştırarak temizlemeye kalkarken, elini uzatıp şişeyle su döktüğü sırada direksiyon kontrolünü yitirdi. Otomobiliyle kanala uçan ve yüzerek kanaldan çıkan Uğur, “Otomobilim kirliydi, temizlemek için kanala girdim” diye espri yaptı.

Olay, saat 09.00 sıralarında Yeşilbulvar'da, Devlet Su İşleri (DSİ) Şantiyesi karşısındaki sulama kanalında meydana geldi. Büro mobilyaları üreten bir firmada çalışan Durmuş Uğur, sabah Mobilyacılar Sitesi'ndeki işyerine gitmek için 01 KU 032 plakalı otomobiliyle yola çıktı.

Uğur, otomobili kullanırken, otomatik fıskiye ile kuşların pislediği ön camı silmeye çalıştı. Fıskiyeden su akmaması üzerine, silecekleri çalıştıran Uğur, yanında bulunan şişeyle sol kolunu dışarı çıkararak, ön cama su dökmeye çalıştı. Otomobili hareket halindeyken bu hareketi yapan Uğur, direksiyon kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, kaldırıma çarptıktan sonra yol kenarındaki sulama kanalına uçtu. Yaklaşık 2 metre yükseklikte suyun bulunduğu kanalda 100 metre kadar sürüklenen otomobil, suya gömüldü. Uğur, açık camdan çıkıp, yüzerek kanaldan çıkmayı başardı. Kanala bir aracın düştüğünü görenler, polise ve 112 acil sağlık ekiplerine haber verdi.
Hafif yaralanan Uğur, sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Kazanın ardından olay yerinde çok sayıda meraklı toplandı, bazıları kanal kenarına oturup polisin çalışmasını izledi. Bu sırada Durmuş Uğur, kendisine kazanın nasıl olduğunu soranlara, “Otomobilim çok kirliydi. Kanalda da çok su vardı, temizlemek için kanala girdim” diye espri yaptı.

Kazanın kendi ihmalinin yüzünden olduğunu belirten Uğur, “Sabah kalktığımda cam çok kirliydi. İşe yetişmek için yolda temizleyeceğimi düşündüm. Fıskiye çalışmayınca camdan kolumu uzatıp, şişeyle su dökmeye çalıştım. Ben su döktükçe, silecek suyu tekrar atıyordu. Bu 4-5 kez tekrarlandı. Bir anda kendimi kanalın içinde buldum. Başıma ne geldiyse silecek ve fıskiye yüzünden geldi” dedi.

Hürriyet