Türkiye cumhuriyeti bu yıl 91. Yaşını kutlayacak. Son bir yılda ise Marmaray, 3. Havalimanı ve Kanalİstanbul gibi ‘çılgın projeler’ ülke gündeminde yerini yoğun bir şekildealıyor. Her yeni proje bölgesininatmosferini de değiştiriyor.
 
Hürriyet'in haberine göre, 3.Havalimanı için yapılan kamulaştırmalar bunun en net göstergelerinden biri. Kanal İstanbul ise en tartışma yaratan projelerden biriydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde açıkladığı kanal İstanbul’ungüzergâhının ilk olarak İstanbul Silivri’den başlayacağı açıklanmıştı. Daha sonra bu planın başlayacağı yer Küçükçekmece olarak değiştirildi.
 
'PARALEL YAPI SATIN ALDI'
 
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde Baba Oğul İnşaat ise Kapanarya Gold evleriyle inşaat yapma hazırlığında. Ortada bir henüz bir kanal olmamasına rağmen inşaat şirketi evlerini ‘Kanal İstanbul manzaralı’ olarak satıyor. 
 
Söz konusu evlerin inşaatı henüz daha başlamadı proje şu an evrak toplama aşamasında. Kanal İstanbul projesi ise daha başlamadı. Başbakan Erdoğan Lyon’daki konuşmasında ihale aşamasına kısa zamanda geçileceğinisöylemişti. 
 
Baba Oğul inşaat firmasının sahibi Ali İhsan Koç’a Kanal İstanbul manzaralı ev satmanın ticari olarak bir risk teşkil edip etmediğini sorduk. Çünkü kanalın inşaatı daha başlamadı. Koç sorduğumuz soruya “Proje aslında bitti. 1 yıl önce paralel yapı Silivri’deki arsaları satın aldığı için oradan geçemedi. O yüzden Küçükçekmece’den geçiyor. Kanal İstanbul’un yapılacağından yana bir şüphem yok” dedi. 
 
Gerçekleştirmek üzere oldukları projenin kanalla da bir alakası olmadığını ifade eden Koç, “Burada kanal geçsin geçmesin benim kanalla bir işim yok. Kanalda 3 yıl sonra mı biter 5 yıl sonra mı biter bilmiyorum” dedi. Kapanarya Gold evleri Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yapılacak. Proje şu anevrak tamamlama aşamasında.
 
(Hürriyet)