Kanal 7'de Başkent Kulisi'ne katılan Çiçek, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin askere sivil yargını yolunu açan düzenlemeyi iptaline ilişkin olarak şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi Yasama Meclisi yerine, Danıştay yürütme organı yerine karar verir hale gelirse bu ülkede bu demokrasi daha ileri bir noktaya nasıl taşınacak? Anayasa değişikliği oksijen kadar ihtiyaç hale gelmiştir. Bu Anayasa artık karbondioksit püskürüyor. Sağlıklı demokratik çevre oluşturma imkanı yok.”

KANADOĞLU KONUŞAMAZ!

Sabih Kanadoğlu'nun “Bu iktidar mahkeme kararıyla odak olmuştur. Anayasa yapma hakkı yoktur” sözlerinin hatırlatılması üzerine Çiçek, “Siyasi polemik yapacaksak Sayın Kanadoğlu da Anayasa dışı bir kısım şeylerden dolayı şüpheli olarak ifade verdi. 'Ne konuşmaya hakkı var ki' o zaman denir? Herkes aynaya bir baksın” diye konuştu.

İÇİŞLERİ EMASYA'YI ÇALIŞIYOR

Çiçek, bir soru üzerine, İçişleri Bakanlığı'nın EMASYA ile ilgili çalışma yaptığını belirterek, “Vatandaşlarımız, herkes şundan emin olsun; demokrasiyle bağdaşmayan ne varsa toplumsal gerekçeleriyle beraber ortadan kaldırılması gerekiyor” dedi./yeni şafak