Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayında 74 milyon adet tavuk kesildiğini açıkladı. Kesilen tavuk sayısının bir önceki aya göre yüzde 3.6 arttığı belirtildi. Aynı ayda 129 bin 801 ton tavuk eti üretildiği kaydedildi. Ekim ayında 1,06 milyar adet da tavuk yumurtası üretildiği vurgulandı. TÜİK'ten yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"2010 yılına kadar kümes hayvancılığı istatistikleri yıllık bazda yayımlanmaktaydı. Karşılaştırılabilir istatistikleri daha kısa periyotlarla üretmek amacıyla, 2010 yılının Ocak ayından itibaren Nace Rev.2'ye göre 01.47 ve 10.12 başlığı altında faaliyet gösteren ticari kanatlı işletmelerinden tavuk yumurtası ve tavuk eti üretim miktarlarını tespit etmek üzere, köy tavukçuluğu kapsam dışında bırakılarak veri derleme çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar aylık kümes hayvancılığı üretim istatistikleri adı altında ilki bu haber bülteniyle paylaşılacak olup, üretim verileri bundan sonra her ay kamuoyuna duyurulacaktır. Bu haber bülteni Ocak-Ekim 2010 tarihleri arası tavuk yumurtası ve tavuk eti üretim istatistiklerini kapsamaktadır."
Bu arada tavuk yumurtası üretimi 2010 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 5,1 arttı, kesilen tavuk sayısı da yine Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 3,6 artış gösterdi. Tavuk eti üretiminin de 2010 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 6.9 arttığı kaydedildi.

CİHAN