Kanadalı bir televizyon sunucusu, Mısır'da kısa bir süre önce yayına başlayan ve sadece çarşaflı kadınları çalıştıran Maria TV kanalıyla canlı yayında dalga geçti.

Hürriyet Planet'in Maan Haber Ajansı'ndan aktardığına göre Sun News TV kanalının sunucusu Michael Coren, televizyona tepeden tırnağa siyah çarşaflara bürünmüş halde çıktı.
KANADALI SUNUCU EKRANA BÖYLE ÇIKTI

Programında bir İslam alimini konuk eden ve sadece çarşaflı kadınları çalıştıran böyle bir kanalın varlığının dinen uygun olup olmadığını değerlendiren Coren, din adamına Müslüman kadınların "neden böyle tuhaf giyindiğini" sordu.

Müslüman erkeklerin neden kadınlar gibi giyinmediğini de soran Coren'e konuk din adamının cevabı, "Kilisede rahibelerin başörtüsü takmasıyla aynı sebepten" oldu.

Coren geçtiğimiz günlerde de futbol turnuvası sırasında başörtüsünü çıkarmak istemeyen dokuz yaşındaki Kanadalı bir kız çocuğunu haber yapmıştı.

Coren, "Daha önce defalarca kez çarşaf ve başörtüsünün dini gereklilikler olmadığı söylendi. Kur'an sadece tevazu ister. Dini gereklilik olsa bile ne olacak? Biz sizin bunu giyme hakkınıza saygı duyuyoruz ama bu futbol maçları sırasında giymenize izin vermek zorunda olduğumuz anlamına gelmiyor" sözleriyle tartışma yaratmıştı.