Polisin, vahşice katledilen liseli Münevver"in ölümünde bir numaralı zanlı olan, ünlü bir işadamının yeğeni C. G."nin evinde fosfor ışık yayan bir cihazla arama yaptığı ve silinmiş kan lekelerine ulaştığı belirtildi

Etiler"de çöp konteynerinde cesedi bulunan Münevver Karabulut (18) cinayetinin bir numaralı zanlısı, ünlü bir işadamanın yeğeni olan C. G. (18) aranıyor.
Polis, yurtdışına çıkma ihtimali bulunan G. konusunda havalimanları ile gümrük kapılarını uyardı. Polisin G. ailesinin evinde çıplak gözle delil bulamadığı, “alternatif ışık” yöntemiyle halı, yorgan ve bazı kıyafetlerde silinmiş kan lekelerine ulaştığı belirtildi.

Görüntülenmiş!
Etiler"de bir çöp konteynerinde başı gitar kılıfı, gövdesi ise bavul içinde bulunan Münevver Karabulut"un öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.
G. ailesinin Bahçeşehir"deki evinde çıplak gözle yapılan araştırmada ipucuna rastlayamayan ekipler, bu kez “alternatif ışık” dedikleri yöntemi kullandı.
Evin içini karartan polis, fosfor ışık yayan bir cihazla arama yaptı. Detaylı araştırmada halı, yorgan ve bazı kıyafetler üzerinde silinmiş kan lekelerine rastlandı. İz bulunan eşyalar, incelenmek üzere kriminal laboratuvara götürüldü.
Baba A. G. ve anne A. G. de “olaydan haberleri olduğu halde polisi bilgilendirmemek, bilgi saklamak ve delil karartmak” suçlamasıyla gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü"nde sorgulanan G. ailesine C"nin saklanabileceği yerler soruldu. Sağlıklı cevap alamayan emniyet yetkilileri, yurtdışına kaçırılmış olabileceğini düşündükleri şüpheli konusunda sınır kapıları ve havalimanlarını uyardı.
Olayla ilgili 5"i kadın, 17 kişinin ifadesine başvuran polis, şüpheli ve Karabulut"a ait bilgisayar ve telefon kayıtlarını da incelemeye aldı. Bu kapsamda bazı kamera kayıtları da araştırılmaya başlandı.
Olay yerini gören güvenlik kamera görüntülerinde görünen iki kişiden birinin C. G. olduğu öğrenildi. G."nin saklandığı yeri tespit etmek için telefon edebileceği kişilerin telefonları da teknik takibe alındı.

Doğum günü için yer kiralamışlar
Karabulut"un sınıf arkadaşları, Münevver ile C."nin bir yıldır arkadaş olduklarını, ikilinin olay günü saat 14.00"te okul çıkışında buluşup Etiler"e gittiklerini söyledi. C"nin Münevver"in doğum günü olan 7 Mart Cumartesi günü için kiraladığı yeri gösterip sürpriz yapmak istediği belirtildi. Ayrıca Karabulut"a arkadaşlık teklif eden ikinci bir kişinin daha olduğu iddia edildi. Cinayetin de bu ikinci kişi yüzünden işlenmiş olabileceği öne sürüldü.

Facebook"ta "linç" grubu
Münevver"in arkadaşları Facebook adlı internet sitesinde “Münevver katilini linç etmek isteyenler” grubu kurdu. Sitede katil zanlısı C. G."nin fotoğrafı da yer aldı. G."nin fotoğrafının altına ise hakaret içerikli yorumlar yapıldığı görüldü. Bir fotoğrafında photoshop programıyla meleğe dönüştürülen Karabulut"la ilgili sitede yer alan yazının bir bölümü ise şöyle: “Seni bizden, ailenden ayıran adı bile olmayan yaratıkları kınıyor ve önce Allah"a sonra Türk polisine havale ediyoruz. Biliyoruz hiçbir suç cezasız kalmayacak. Hem melekler ölmezmiş sen de ölmedin ki.”

MİLLİYET