Olay, 1 Mart 2001 günü merkez Seyhan ilçesinin Onur Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 63 numaralı evlerinin avlusunda oturan Mehmet Canpolat (58) ile eşi Döne Canpolat (50) boğazları kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Olay yerine gelen polis yaptığı incelemede karı kocanın boğazlarının bıçakla kesilerek öldürüldüğünü ve 5 bin lira değerinde altınlarının çalındığını belirledi. 

Polis, katil ya da katillerin bulunması için çalışma başlattı. O dönem mahalledeki şüpheli herkesin parmak izi alındı ancak bir türlü sonuç alınamadı.

Bu arada polis, Kadir Yavuz (68) adlı kişinin ifadesini alıp bu şahsın verdiği eşkal doğrultusunda robot resim çizdirdi. Ancak polis o dönem katil zanlısını mahallede aradığı için bu robot resme benzeyen kimse bulamadı. Aradan 13 yıl geçti ancak karı kocanın katili bulunamadı.

ZEYBEK MÜDÜR TOZLU RAFLARDAN FAİLİMEÇHUL DOSYALARI İNDİRDİ

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne Ahmet Zeki Gürkan'ın yerine yaklaşık 3 ay önce atanan Cengiz Zeybek, asayiş şube müdüründen sorumlu il emniyet müdürü ve asayiş şube müdürüne failimeçhul olayların hepsinin çözülmesini bütün dosyaların tozlu raflardan indirilmesi talimatını verdi. Zeybek, daha önce 1 olan failimeçhul ekibinin 2'ye çıkarılmasını ve sayısının artırılması talimatını verdi. Bunun üzerine özellikle cinayette bulunan failimeçhul dosyalar tekrar indirildi. Polis önce Onur Mahallesi'nde 13 yıl önce karı kocanın öldürülmesi olayıyla başladı.

Dosyayı inceleyen failimeçhul dedektiflerinin gözüne Kadir Yavuz isimli bir vatandaşın çizdirdiği robot resim takıldı. Polis, Yavuz'a ulaşıp görüşmek istedi ancak Yavuz olaydan sonra hayatını kaybettiği için görüşülemedi. Bunun üzerine araştırmayı derinleştiren polis, Yavuz'un ifadesini kelime kelime okuyup buradan yola çıkmayı denedi. Öldürülen kişinin yakınları ile mahalledeki komşularını gezen ekipler robot resmini göstererek ipuçları elde etmeye çalıştı. Yaklaşık iki ay aramalarını sürdüren ekipler sonunda hedefe yaklaştı. Robot resmin öldürülen Canpolat çiftinin komşusu olan yaşlı bir kadının yeğeni Mehmet B'e (46) ait olabileceği üzerinde yoğunlaşıldı. Otomobil tamirciliği yapan Mehmet B, ekipler tarafından gözaltına alındı. Ancak aradan 13 yıl geçtiği için çizilen robot resimdeki şahıs daha gençti. Bu nedenle teknoloji kullanılarak robot resim yaşlandırıldı. Resim yaşlandırılınca Mehmet B'e daha çok benzedi. Ama buna rağmen katil zanlısı yaşlı çifti kendisinin öldürmediğini söyledi. 

Bunun üzerine polis dosyadan o dönem evden ve bıçaktan alınan parmak izlerini çıkarıp Mehmet B'in parmak izi ile eşleştirince bıçak ve evde Mehmet B'in parmak izi çıktı. Bunun üzerine Mehmet B, 'Kasten adam öldürmek ve nitelikli yağma suçundan' adliyeye sevk edildi. 
Şüpheli tutuklanarak cezaevine götürüldü.