2005 yılından bu yana kan bağışlama oranın yüzde 300 oranında arttığı ve 2008 yılında 16 bin ünite kan bağışı beklendiği bildirildi. Kampanya kapsamında Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca ve Mahkemede görev yapan hakim ve savcıların yanı sıra çalışanlar da kan bağışında bulundu.
Aydın Kızılay Kan Merkezi görevlileri organ ve kan bağışı konusunda Aydınlıların çok duyarlı olduğunu ve bağışların her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek duyarlılıklarından dolayı Aydın halkına teşekkür ettiler.
Kan bağışının hem kişinin kendi sağlığı hem de ihtiyacı olan kişinin hayatının kurtulması bakımında taşıdığı önemi bildiklerini ifade eden Aydın Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, sigara kullanmadığını ve devamlı olarak kan bağışında bulunduğunu söyledi. Aydın Bölge İdare Mahkemesi'nde geleneksel olarak kan bağışı yapıldığını kaydeden Başkan Ilıca “Bugün geleneksel olarak 9. kan bağışını yaptık. Yargısal faaliyetlerimizin yanında sosyal ve beşeri faaliyetlerimizle, özellikle kan bağışı gibi alışkanlık haline getirdiğimiz etkinliklerle kara gün dostu olmaya çalışıyoruz. Bu kanların kime ne zaman ihtiyacı olacağı belli değil. Bu nedenle sağlıklı olan herkesin kan bağışında bulunmasını öneriyoruz” dedi.
Bölge İdare Mahkemesi'nde Kızılay'a tahsis edilen bir odada yaklaşık 40 çalışanı bulunan Bölge İdare Mahkemesi'nde sağlık durumu müsait olan 35 kişi kan bağışında bulundu. Kampanyaya Aydın 1. Ağır Ceza Reisi Turgay Kaya da kan bağışı yaparak destek verdi.
Aydın'da yıllık yaklaşık 20 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğu, bunun da büyük bir kısmının artan bağışlar sayesinde Kızılay Kan Merkezi'nden tedarik edildiği bildirildi.