Ramazan ayında azalan kan bağışı ve stokları telafi etmek için “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” sloganıyla yola çıkan Kızılay Kan Bağışı Otobüsü, 13-19 Eylül 2010 tarihleri arasında Aydın"da kan bağışı kabul edecek.
Konuyla ilgili olarak Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi"nden yapılan açıklamada; “Yaz aylarında ve Ramazan Ayında, birçok kişinin kan vermeye çekinmesi, bir takım yanlış inanışlar ve bağış için yeterli zamanın ayrılamaması gibi nedenlerle kan bağışı oranlarında düşüş görülmektedir. Ancak azalan kan bağışına karşılık, diğer aylarda olduğu gibi bu aylarda da kan ihtiyacı değişmeden devam etmektedir. Bu kapsamda Ramazan Ayında düşen stoklarımızı yükseltmek için Otobüs Kan Alma aracımız ile bayram sonrası aşağıdaki planda olduğu gibi "Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası" düzenlenmesi planlanmaktadır” denildi.
Planlanan program dahilinde 13-19 Eylül tarihleri arasında Aydın ve ilçelerinde kan bağışı toplayacak olan Kızılay Kan Bağışı Otobüsü sırasıyla Söke"ye bağlı Güllübahçe beldesi, Çine, İncirliova, Buharkent, Karacasu, Köşk ve Kuşadası"na bağlı Güzelçamlı beldesinde kan bağışı talebinde bulunacak.