Sürücüsü henüz belirlenemeyen 35 Z 3386 plakalı kamyonet, Türkali köyü mevkisinde, yaklaşık 130 metrelik şarampolden denize yuvarlandı.

Denizin sığ bölümündeki kayalara çarparak durduğu tahmin edilen kamyoneti, sabah saatlerinde tesadüfen gören bir vatandaş, durumu jandarmaya haber verdi.
Olay yerine gelen jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri, şarampolden aşağıya inerek, kayalıklarda Süleyman Adıyaman (36) ve Mutlu Kabuk'un (36) cesetlerini buldu.

Cesetlerin dik uçurumdan çıkartılamayacağının belirleyen jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yardım istedi.

Su yüzeyinde durabilen şişme sedyeye konulan cesetler, balıkçı teknelerinin de yardımıyla kıyıya fazla yanışamayan zodyak bota iple çekildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince, Zonguldak Limanı'ndan kıyıya çıkarılan cesetler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

“AİLESİ TELEFONLA ARAMIŞ”

Kazada yaşamını yitiren Adıyaman'ın ağabeyi İbrahim Adıyaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşamdan itibaren cep telefonuyla kardeşini aradıklarını belirterek, şöyle dedi:
“Telefon çalmasına karşın cevap veren olmadı. Merak etmemize karşın işi çıktığını düşündük. Sabaha kadar beklemeye karar vererek jandarmayı bilgilendirmedik. Evli olan kardeşim, pazarcılık yaparak geçimini sağlıyordu. Çaycuma'dan Muslu beldesindeki evine dönerken kazanın olduğunu tahmin ediyoruz.”

Muslu Belde Belediye Başkanı Zeki Gülser de söz konusu yol güzergahında sürekli kazaların meydana geldiğini belirterek, “Belediyemizde şoför olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Mutlu Kabuk da kazada yaşamını yitirdi. Üzüntümüz büyük. Kara yollarının bu güzergahta önlemler alması gerekir” diye konuştu.

Kazanın yaşandığı mevkinin yakınlarında 9 Aralık 2008'de de Hayri Çınar'ın kullandığı otomobil uçuruma yuvarlanmış, kazayı kimsenin görmemesi nedeniyle Çınar 6,5 saat sonra yaralı bulunmuştu.



HÜRRİYET