PORC ve El Floridano isimli yemek kamyonlarının sahipleri, ABD'nin Washington DC kentindeki yüksek kira fiyatları yüzünden işyeri kiralamak yerine kamyon alıp yiyeceklerini müşterilerine kamyonda servis etmeye başladı. Önceden belirledikleri noktalarda dolaşan yemek kamyonları, pek çok farklı noktadaki müşterilerinden aldıkları eleştirilerle menülerini ayarlayıp kendilerine dükkan açmak için yeterli müşteri sayısına ve kaliteye ulaşıyor.

Purveyors of Rolling Cousine (İlerleyen Mutfağın Tezgâhtarları-PORC) isimli kamyonun sahipleri Josh Saltzman ve Trent Allen değişik mutfaklardan örnekler sunmak istedikleri kamyonlarında bir süre sonra müşterilerin talepleriyle beraber barbeküye odaklandıklarını belirtti. Yaptıkları yemeklerin müşteri sayılarını arttırması üzerine Kanguru Boks Kulübü (KBC) isimli bir restoran açan müteşebbisler, burada da barbekü yaparak hedefledikleri müşteri sayısını tutturduklarını belirtti. Saltzman, "Harika bir ilgiyle karşılandık, her gece dükkânımız tıklım tıklım. Mahallemiz de bize iyi davrandı, bizi gerçekten kabullendi. Buraya gelip, bizimle iyi vakit geçiriyorlar" dedi.

Açtıkları restoranın isminin hayatını kaybetmiş bir arkadaşlarıyla kendileri arasındaki bir şakadan geldiğini belirten Saltzman, "Restoranımızın ismi 2, 3 ya da daha fazla içkiden sonra boks maçında bir kanguruyu dövebileceğini iddia eden ve şu an aramızda olmayan bir arkadaşımızdan geliyor. Biz bu şakanın o gece biteceğini zannediyorduk fakat zaman içerisinde daha da iyi yerlere gitti. Birkaç içki içtikten sonra bu komik konuşma sembolik bir anlam almaya başladı ve biz de ona saygı amaçlı olarak bu ismi kullanmamızın güzel olacağını düşündük" şeklinde konuştu.

Güneydoğu Asya ve Karayipler gibi dünyanın farklı köşelerinden gelen çeşitli sandviç türleri üzerine uzmanlaşan bir diğer yemek kamyonu "El Floridano"nun sahibi Stephan Boillon'ın hikayesi de Josh ve Trent'le benzerlik gösteriyor. Boillon, "Üç, dört yıl önce bankaların çökmesinin ardından bir restoran açmanın yollarını aramaya başladım. Fakat Washington DC'nin merkezi bir yerinde bunu gerçekleştirebilmek için epey paraya ihtiyaç vardı ve yapamadım. Oysa yemek kamyonu, onlarca yatırımcıya gitmemi, ruhumu satmamı gerektirmeden kendi başıma yapabileceğim bir şeydi. Ben de bunu yapmaya karar verdim. O zaman henüz yemek kamyonu trendi yeni başlamıştı. Ben sanırım başkentteki beşinci veya altıncı yemek kamyonu oldum. Aslında müthiş bir potansiyel vardı ve bu iş hızla yaygınlaşmaya başladı" dedi.

Bu potansiyeli iyi değerlendiren Boillon, bir yandan El Floridano'nun faaliyetlerini genişletirken, Park View bölgesinde Mothership isimli sabit restoranıyla da müşterilerine hizmet vermeye başladı.