Bartın Üniversitesi Rektörlüğü, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle sözleşmeli 12 personel alacak. 
 
Adaylarda lisans mezunları için 2010 KPSS (B) grubu KPSSP3 puanı, önlisans mezunları için 2010 KPSS (B) grubu KPSSP93 puanı ve ortaöğretim mezunları için 2010 KPSS (B) grubu KPSSP94 puanı esas alınacak. Adaylar başvurularını 15 gün içinde, Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne şahsen yapacaklar. Posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecek. Sözleşmeli personelde aranacak nitelikler şöyle: "1 mühendis (inşaat mühendisliği bölümü lisan mezunu ve alanında en az 2 yıl deneyimli olmak) 1 mimar (Mimarlık bölümü lisans mezunu ve alanında en az 2 yıl deneyimli olmak) 1 mimar (Peyzaj mimarlığı bölümü lisans mezunu ve alanında en az 2 yıl deneyimli olmak) 1 tekniker (Peyzaj teknikerliği programı ön lisans mezunu ve alanında en az yıl deneyimli olmak) 1 tekniker (Makine teknikerliği program ön lisans mezunu ve alanında en az 2 yıl deneyimli olmak) 2 tekniker (İnşaat teknikerliği programı ön lisans mezunu ve alanında en az 2 yıl deneyimli olmak) 3 teknisyen (Mobilya alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenim görmüş ve alanında en az 2 yıl deneyimli olmak) 2 teknisyen (Elektrik alanıyla ilgilİ en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenim görmüş ve alanında en az 2 yıl deneyimli olmak)" 
 
DİYARBAKIR İL ÖZEL İDARESİ MADEN MÜHENDİSİ ALACAK
 
Bu arada Diyarbakır İl Özel İdaresi, sınavla lisans mezunu sözleşmeli erkek veya bayan 1 maden mühendisi alacak. Sınav, 23 Haziran 2011 tarihinde saat 10.00'da İl Özel İdaresinde yapılacak. Adaylar başvurularını 20 Haziran 2011 tarihinde saat 16.00'ya kadar aynı adrese şahsen yapacaklar. Posta ve internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. 
 
AKADEMİK PERSONEL ALIMLARI
 
Muş Alparslan ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli okullarda görevlendirilmek üzere öğretim üyesi alacak. Rektörlüklerin alımlara ilişkin duyuruları Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyurulara göre Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü Mühendislik, Fen, Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile Güzel Sanatlar Fakültesinde istihdam edilmek üzere 2 profesör, 3 doçent, 17 yardımcı doçent alımında bulunacak. Geniş Bilgi www.karatekin.edu.tr web sayfasından temin edilebilecek. 
 
MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
 
Öte yandan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğü, çeşitli okullarda görevlendirilmek üzere 19 doçent ve 26 yardımcı doçent alacak. Doçentler daimi statüye göre görev yapacaklar. Yardımcı doçent adayları için 16 Haziran 2011 tarihinde saat 14.00'te Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yabancı dil sınavı yapılacak. Doçent ve yardımcı doçent adayları başvurularını, 15 gün içinde 31 Mayıs 2011 tarihine kadar şahsen Rektörlüğe yapacaklar. Muş Alparslan Üniversitesinde görev yapacak öğretim üyelerinin okulları ve sayıları şöyle: "Fen Edebiyat Fakültesi: Felsefe, Matematik, psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı (3 doçent, 4 yardımcı doçent) Eğitim Fakültesi: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Eğitim Bilimleri (3 doçent, 3 yardımcı doçent) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler (3 doçent, 4 yardımcı doçent) İletişim Fakültesi: Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım (2 doçent, 2 yardımcı doçent) Mühendislik, Mimarlık Fakültesi: Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, İnşaat, Mekatronik, Harita, Makine, Gıda, Endüstri Mühendisliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama (2 doçent, 12 yardımcı doçent) İlahiyat Fakültesi: Felsefe ve Din Bilimleri, Temel İslam Bilimler, İslam Tarihi ve Sanatları (4 yardımcı doçent) Sağlık Yüksekokulu: Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (3 doçent, 3 yardımcı doçent)" 
 
(AA)