Adalet Bakanlığı, merkez teşkilatı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı emrinde istihdam edilmek üzere sözlü sınavla toplam 19 sözleşmeli bilişim personeli alacak. 
 
2010- KPSSP3 puanının yüzde yirmisi {KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır.) ile yabancı dil puanının yüzde sekseninin toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 4 katı aday arasından, Adalat Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 19 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. 
 
Sözlü sınav 30 Haziran 2011 tarihinde, Ankara'da Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Sözlü sınav sonuçları www.adalet.gov.tr sitesinde ilan edilecek. Adaylarda fakültelerin dört yıllık bilgisayar, yazılım, elektrik, elektronik, elektrik ve elektronik ile endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmaları şartı aranacak. Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak da aranacak şartlar arasında yer alıyor. 
 
Ayrıca adaylarda, İngilizce dilinde Kamu Personeli Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından (KPDS) alınan puanı veya bu dilde yapılan diğer yabancı dil sınavlarından alınan ve Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen (KPDS) dengi puanından asgari seksen yabancı dil puanına sahip bulunmaları da istenecek. Adaylar başvurularını Adalet Bakanlığının www.adalet.gov.tr sitesinde bulunan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra formda belirtilen belgelerle beraber, 30 Mayıs'tan itibaren 17 Haziran 2011 tarihinde mesai saati sonuna kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğüne yapacaklar. Başvuru sonuçları 23 Haziran 2011 tarihinde www.adalet.gpv.tr sitesinde ilan edilecek. 
 
12 ÇÖZÜMLEYİCİ VE 1 PROGRAMCI PERSONEL ALINACAK
 
Adalet Bakanlığı ayrıca, sözlü sınavla 12 çözümleyici ve 1 programcı sözleşmeli personel alacak. Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı emrinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddesi uyarınca her bir unvan için boş bulunan pozisyonun 4 katı aday arasından, 2010-KPSS puan sırasına konulmak kaydıyla, sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 12 çözümleyici ve 1 programcı sözleşmeli personel alacak. 
 
Sözlü sınav, 30 Haziran 2011 tarihinde Ankara'da Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Sözlü sınav sonuçları www.adalet.gov.tr sitesinde ilan edilecek. Sınava girecek adaylarda, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) en az (D) düzeyinde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları şartı aranacak. Çözümleyici adayları için en az lisans düzeyinde yüksek öğrenimli, 2010- KPSS (B) grubu sınavına girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları istenecek. Ayrıca, birisi Java programlama dili olmak üzere diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek, en az 1 yıl bilgi işlem bölümlerinde programcı olarak çalışmış olmaları da çözümleyici adaylarında aranacak şartlar arasında yer alıyor. 
 
Programcı adaylarında ise en az ön lisans düzeyinde yüksek öğrenimli olmaları ve ön lisans mezunları için 2010-KPSSP93 puan türünden, lisans mezunları için 2010-KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları istenecek. Adaylar müracaatlarını, Adalet Bakanlığının www.adalet.gov.tr sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde bilgisayar ile doldurduktan sonra 30 Mayıs'tan itibaren 17 Haziran 2011 tarihinde mesai saati sonuna kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğüne yapacaklar. Başvuru sonuçları, 2010-KPSS puan sırasına göre www.adalet.gov.tr sitesinde 23 Haziran 2011 tarihinde ilan edilecek. 
 
YOZGAT ÇEKEREK ÖZÜKAVAK BELEDİYESİ İTFAİYE ERİ ALACAK
 
Bu arada, Yozgat'ın Çekerek ilçesi Özükavak Belediyesi, sözlü sınavla KPSSP94 puanına göre (70 taban puan) en az lise ve dengi okul mezunu bayan veya erkek 3 itfaiye eri alacak. Sınav, 10 Haziran 2011 tarihinde saat 10.00'da Özükavak Belediyesinde gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularını şahsen, 30 Mayıs 2011 tarihinde saat 16.30'a kadar belediyeye yapacaklar. Posta ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecek. (AA)