AYDINPOST HABER SERVİSİ- Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Ankara’da meydana gelen patlamalar için yazılı bir açıklama yaptı.

Rıdvan Naci Devli, “Her gün ülkemizin dört bir yanından gelen terör saldırılarında kaybettiğimiz evlatlarımızın acısını yaşarken, 10 Ekim günü Ankara Gar binası önünde toplanan vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır. Ankara'daki saldırıda şu ana kadar 97 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 100’lerce yaralı olduğu bildiriliyor, aslında 80 milyon yurttaşımız da yüreklerinden yaralanmıştır. Nedensiz yere, suçsuz bir insanı öldürenin bütün insanlığı katletmiş sayıldığı mümtaz bir dinin mensuplarıyız. Hiç kimsenin masum birinin yaşama hakkına müdahale etmesini, elinden almasını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

“BU HAİN SALDIRILAR AYNI GÜÇ ODAKLARININ PİYONUDUR”

Devli, “Askere, polise kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran, alçakça sırtından kurşunlayanlarla, sivil vatandaşlarımızın canlarına kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır. Bu ülkenin doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyiyle her köşesindesin vatandaşlarımız bizim için birdir; aynı değerdedir. Tarihimizin en büyük terör saldırısına maruz kaldığımız, 2 ay gibi kısa bir zaman diliminde 157 askerimizi, polisimizi ve 97 yurttaşımızı kara toprağa verdiğimiz şu dönemde ülkemizin bir Ortadoğu bataklığı haline getirilmek istendiği asla gözlerden kaçmamalı, Türkiye'nin hızla bir toplu ölümler ülkesine dönüştüğü gerçeği göz ardı edilmemelidir” dedi. 

"BAŞBAKAN SORUMLULARDAN HESAP SORMAK ZORUNDADIR"

Rıdvan Naci Devli, “Cumhuriyetimizin başkentinde, Emniyet, MİT, Genel Kurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı gibi Devletimizin kalbinin attığı bir bölgede, nasıl olup da teröristlerin ellerini kollarını sallayarak tarihin en ağır saldırısını gerçekleştirebildikleri mutlaka sorgulanmalıdır. Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak bile kımıldamaz diyen sayın Başbakan, bugün  nasıl olup da bir bomba ile 13 polisimizin, 16 askerimizin katledilebildiğini, Devletimizin merkezinde bombaların patlatıldığını, yüzlerce vatandaşımızın canına kast edildiğini izah etmek, bu işin sorumlularından hesap sormak zorundadır. Gidenler gitmekte, gözü yaşlı analar, babalar, evlatlar geride kalmaktayken, hiç kimsenin bu sorumluluğu üstlenmemesi kabul edilemez. Bir kere daha bu hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm terör faaliyetlerini lanetliyoruz. İnanıyoruz ki; ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletimizin bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olan hiçbir odak başarıya ulaşamayacaktır” şeklinde konuştu.