Nevzat Biçer Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Hizmet-İş Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Aydın İl Başkanı Koray Güneş, Hizmet-İş İzmir İl Başkanı Erhan Güvenilir, Hizmet-İş Baş Hukuk Müşaviri Avukat Hüseyin Öz, Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Teoman Karadağ ve işçiler katıldı.
Devlet Sert, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, son 25 yılda ortaya çıkan ve son yıllarda önemli ölçüde artan güvencesiz istihdam biçimlerinin, toplumsal yapıda güvensizliği arttırdığını, çalışma barışını bozduğunu, aynı işin farklı istihdam statüleriyle yapılmasının eşit işe eşit ücret ilkesi ve adalet ilkesine aykırılıklar taşıdığını ileri sürdü.
Güvencesiz çalışmaya, taşeronlaşmaya, kayıt dışına, ''dur'' diyebilmenin, tek yolunun örgütlü bir güç olarak karşı koyabilmek olduğunu kaydeden Sert, ''İşçi sınıfı ancak ve ancak örgütlü bir güç olduğunda haklarını savunabilir ve yeni haklar elde edebilir'' dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan PSI Proje Koordinatörü Rıfat Çelebi ise artık dünyanın küresel bir pazar haline geldiğini ve teknoloji geliştikçe üretim araçlarına yatırılan paranın çoğaldığını ve iş yerinde de iş gücünün azaldığını belirtti.
Her kriz döneminde, patronların iş gücünü ucuzlattığını ve daha fazla sömürdüğüne işaret eden Çelebi, ''İnsan gücü ne kadar sömürülürse, kar oranını da yüksek olur; düzen dünyada böyle çalışıyor. Her gün emeğimiz daha ucuza satın alınmaya çalışılıyor. İşçiye patronlar maliyet olarak bakarlar. Biz maliyet değil, insanız. Dolayısıyla şu anda sizlerin verdiği mücadele emeğinizin hakkını alma değil, insan olma mücadelesidir'' dedi.