Muğla Orman Bölge Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen “Sürdürülebilir Orman Yönetimi” projesinin Aydın çalıştayı yapıldı. Aydın İl Özel İdaresi Meclis Salonu"nda gerçekleşen çalıştaya Aydın Vali Yardımcısı Bayezıt Bestami Alkan, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, İlçe Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, Aydın Orman İşletme Müdürü Hüseyin Yalçın, Nazilli Orman İşletme Müdürü Nejat Demirsu, İl Tarım Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Çalıştayda Aydın ve Muğla illerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Muğla ilinin yüzde 68"lik orman varlığıyla Türkiye"de ilk sırada yer aldığını belirtti. Aydın"ın da yüzde 39"luk orman varlığıyla bu konuda iyi bir noktada olduğuna işaret eden Aydın, “Aydın"dın önceki yıllarda bozuk orman alanı varlığı yüzde 55, düzenli orman alanı varlığı ise yüzde 45 iken; kurumumuzun çalışmalarıyla düzenli orman alanı varlığı yüzde 55"e çıkarılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında 303 bin hektar olan orman varlığı 314 bin hektara yükseltilmiştir. Ormanlarımızdan elde edilen gelirin yıllara göre ortalaması 15 milyon TL iken; bu rakam 2007"de 17, 2008"de de 20 milyon TL"ye yükseltilmiştir. Orman köylüsüne bu kazançtan 2007 yılın 10 milyon, 2008 yılında ise 11,5 milyon TL kaynak aktarılmıştır. Sürdürülebilir orman politikası için orman köylüsüyle barışık olmak ve onlara hayatlarını sürdürebilmeleri konusunda destek çıkmak zorundayız” dedi.
AĞAÇLANDIRMA HEDEFLERİ AŞILDI
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Ulusal Ağaçlandırma" seferberliği kapsamında Aydın ve Muğla"da 2008 yılı hedeflerinin aşıldığına işaret eden Aydın, “Sürdürülebilir orman yönetimi için ağaçlandırma çalışmalarını önemsiyoruz ve bu anlamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda 2008 yılında belirlenen Muğla için 11 bin hektar, Aydın içince 12 bin 628 hektarlık ağaçlandırma hedeflerini açtık ve her iki ilimizde de ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında Aydın"da kadastro çalışmalarımızda büyük bir hızla sürdürülüyor. Aydın"daki 314 bin 732 hektarlık ormanlık alanın bugüne kadar 241 bin 7 hektarında kadastro çalışmaları tamamlanmış. Aydın genelinde 6 bin hektara yakın da 2B arazisi bulunuyor. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüp, en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz”
Orman Bölge Müdürü Aydın"ın sunumunun ardından çalıştayda Muğla Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi. Daha sonra çeşitli sunum ve anlatımların gerçekleştiği çalıştay, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü"nün bu güne kadar Aydın ve Muğla illerindeki birçok ilçede sergilediği "Yanan Sadece Ormanlar Değil" adlı resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.