Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edilecek. Yargıtay'ın bozma ilamının ardından görülecek 7'inci celse öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup açıklama yaptı.

Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan Yetvart Danzikyan, 8 yıl geçtikten sonra bazı kamu görevlilerinin yargılanmasının önünün açıldığını hatırlatarak, "Taş yerinden oynadı" dedi.

Hukukun kendi haline bırakılması durumunda ‘yargılansınlar' kararını verdiğini ifade edilen açıklamada, "Ne kadar anlamlı değil mi? Hukuki süreç doğal akışına bırakıldığında ‘yargılansınlar' sonucuna gidiyor. Ama bir el ısrarla ‘yargılanmasınlar' diyor. Devlet tendi adamlarını hakim önüne çıkarmamak için elinden geleni yapıyor. Bu dava bize öyle şeyler öğretiyor ki. Bu davalarda hep varlığını hissettiğimiz o görünmez el işte burada, Hrant Dink cinayeti davasında somut biçimde görüyoruz. Nerelere, nasıl uzandığını gözlerimizle takip edebiliyoruz" denildi.

"8 YILLIK MÜCADELENİN ARDINDAN TAŞ YERİNDEN OYNADI"

Cinayetle ilgili dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Erol Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile 6 polis memurunun yargılanmasının önünün açıldığını hatırlatan Danzikyan,"Artık biraz umutla bakmalı mıyız davanın geleceğine? Ya da umut bu dava için uygun bir kelime mi? Bilemiyoruz. Ancak şunu biliyoruz, 8 yıllık mücadelenin ardından taş yerinden oynadı. Kamu görevlilerinin hakim karşısına çıkması için bir imkan doğdu. Hakkında soruşturma izni verilen kamu görevlileri 83'üncü maddeden yani cinayetten yargılanmalı" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından bir süre adliye önünde slogan atan grup, ardından duruşman saatini beklemek üzere adliyeye geçti.