Bir yandan kamu bankalarında görev değişimi yaşanırken öte yandan bankacılık otoritesindeki görev değişimi için de hazırlık yapıldığı tahmin ediliyor. En büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası’nın Genel Müdürü Can Akın Çağlar görevinden ayrılırken, Çağlar’ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na 2. Başkan olarak geçeceği tahmin ediliyor. Çağlar’ın 2012 Mart ayında görev süresi dolacak olan mevcut Başkan Tevfik Bilgin’in yerine geçmesi bekleniyor. Bilgin’in ise yurtdışı bir görev istediği, zamanı dolduğunda böyle bir atama yapılabileceği ifade ediliyor. 
Sektöre sürpriz oldu 
Ankara kulislerinde bu atama konuşulurken, Çağlar’ın görevden ayrılması ile BDDK Başkanlığı’nın değişme tarihleri arasında yaklaşık 9 ay fark bulunması, “Acaba Çağlar, artık kamudan ayrılıp özel sektöre geçmek için mi ayrıldı?” sorusuna da neden oluyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın konuyla ilgili açıklama yaparak, duruma netlik kazandırması bekleniyor. Çağlar’ın ayrılması, bankacılık sektörü ve kamu kesimi için sürpriz oldu. Çağlar’ın genel müdürlük görevinin hem hükümet hem sektör tarafından ‘başarılı’ bulunması, bu sürprizin en önemli nedeniydi. 
 
TBB Başkanlığı sürecek 
Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevine ise ikinci büyük kamu bankası Halk Bankası’nın Genel Müdürü Hüseyin Aydın getirildi. Aydın zaten Ziraat Bankası kökenli olduğu, bankada genel müdür yardımcılığı yaptığı için, Ziraat’i iyi bilen bir bankacı olarak biliniyor ve bu atama sürpriz olmadı. Aydın’dan boşalan Halk Bankası Genel Müdürlüğü’ne ise aynı bankanın Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Aslan getirildi. Aslan da 2005’te Halk Bankası’na geçmeden önce yine Ziraat’ta görev yapıyordu. 
Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’ne getirilen Hüseyin Aydın, Halk Bankası Genel Müdürü olarak seçildiği Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevine de devam edecek.