Deniz Baykal"ın CHP Genel Başkanlığı"ndan istifasına neden olan görüntülerin kim tarafından çekildiğinin, montajlandığının ve servise sunulduğunun saptanması için savcılığa ikinci ve kapsamlı bir dilekçe verdiği, soruşturmanın da bu doğrultuda yürütüldüğü öğrenildi.
Baykal, görüntülerin internet sitelerinde yayınlanmasının ardından, avukatları aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na başvurmuş, söz konusu sitelere erişimin engellenmesini, site yöneticileri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istemişti. Kısa suç duyurusunun, sadece görüntüleri ve internet sitelerini hedef alması, çeşitli iddialara yol açtı. Baykal"ın, görüntüleri çekenlerin ve montajlayanların tespiti için talepte bulunmadığı, savcılığın ve polisin bu nedenle, olayın bu boyutunu araştıramadığı iddia edildi. Ancak Baykal"ın ilk suç duyurusunu savcılığa sunduktan birkaç saat sonra, ikinci ve kapsamlı bir suç duyurusunda daha bulunduğu öğrenildi.
Baykal, bu suç duyurusunda görüntülerini çekenlerin, bulunduğu mekâna kamera yerleştirenlerin, görüntüleri montajlayanların, bunları internet sitelerine servis edenlerin, görüntüleri yayın ve dağıtanların tamamının bulunmasını istedi.
Savcılığın da soruşturmayı sadece internet siteleri yönünden değil, Baykal"ın ikinci suç duyurusunda yer alan talepleri karşılayacak biçimde geniş kapsamlı olarak yürüttüğü ifade edildi.
Savcılık, sadece görüntüleri “metacafe” adlı internet sitesine yükleyenlerin tespiti ile sınırlı bir çalışma yürütmeyecek.

32 dakika iddiası
Öte yandan savcılığın, görüntülerin bazı internet sitelerinde yer aldığı gibi 3-4 dakikadan ibaret olmadığı, 32 dakikadan oluşan daha uzun bir kaydın bulunduğu iddialarını da bu kapsamda araştırabileceği ifade edildi.
Bu yönde yapılacak olası bir araştırma, görüntülerle ilgili soru işaretlerinin yanıtlanmasını da sağlayabilecek. Kulislerde, Baykal"ın da görüntülerin daha uzun olduğu konusunda bilgi sahibi olduğu konuşuluyor.

Milliyet