102 gün önce Taksim İstiklal Caddesi üzerinde arkadaşları ile gezen İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü 1.sınıf öğrencisi Ece Turhan, Beyoğlu Fitaş Sinemasının penceresinin düşmesi sonucu ağır şekilde yaralanarak Cerrrahpaşa Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde tedavi altına alınmıştı. Tedavi sürecinde geçirdiği 5 ağır ameliyatın ardından geçtiğimiz hafta taburcu olan Ece, kameralar karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Üniversite öğrencisi Turhan, "Biraz zorlu bir süreçti ama başardım ve bugün karşınızdayım. Herkese çok teşekkür ederim" şeklinde cevapladı. En çok okulunu özlediğini dile getiren Ece, gelecek sezonda okula tekrar başlayacağını kaydetti. Doktorlarına teşekkürlerini sunan Ece Turhan, "Doktorlarıma çok teşekkür ederim. Bana çok iyi baktılar"dedi.

Olayı hatırlamadığını kaydeden Ece, "Uyandığımda babama sordum. Bana kafama cam düştüğünü söylediler"dedi. En çok pazar kahvaltılarını özlediğini söyleyen Ece Turhan, gözlerinde devam eden rahatsızlıktan dolayı mesaj çekemediğini, gelen mesajları okuyamadığını ve laptop kullanamadığını, bu nedenle birazda olsa üzgün olduğunu söyledi.Yaklaşık 4 ay boyunca hastanede tedavi altında tutulan Ece, hastaneden çıktıktan sonra hiçbirşeyi yadırgamadığını ve İstanbul trafiğine gönderme yaparak İstanbul'da hala trafiğin devam ettiğini söyleyerek insanları gülümsetti.

Baba ihsan Turhan ise, "Kızımın başına gelen kaza alışılagelmiş bir kaza değil. Türkiye'nin en işlek, en hareketli caddesinde geleceğe umutla bakan bir genç kızın başına cam düşmesinin örnek teşkil edecek şekilde cezalandırılması gerekiyor"dedi. Kızına aşık bir baba olduğunu söyleyen İhsan Turhan,"4 ay boyunca çok zor şeyler yaşadık. 5 ağır ameliyat geçirdi. İlk zamanlarda hiç umut yoktu ama doktorların ve Ece'nin azmi herşeyi değiştirdi"şeklinde konuştu. Kızının tekrar doğarak aralarına katıldığını söyleyen anne Dilek Turhan ise kızının azmi ve doktorların çabasıyla bu günlere gelindiğini sözlerine ekledi.

Ece Turhan ve ailesinin avukatı Hakan Semizoğlu ise,"Hukuki süreçte anormal bir gelişme yok. Herşey normal seyrinde devam ediyor. Şu an herşey soruşturma aşamasında Maddi ve manevi tazminat davası açılacaktır. Ancak şu an için alınmış bir karar yok"dedi.