Burdur Adliye Sarayı binası önünde BİHDER ve Memur-Sen Burdur Şubesi adına basın açıklaması yapan BİHDER Başkanı avukat Ömer Bütüner, Kamer Genç’in 26 Mayıs 2012 tarihinde kentte düzenlenen Milli Anayasa Forumu’nda ”Eğer bizim kabul etmeyeceğimiz bir anayasa gelirse bunu komisyondan geçirmeyiz. Kavgaysa kavga, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele, kana kan... Herkesin bilmesi lazım, arkasından Genel Kurul’a gelecek. Aynı mücadeleyi orada yapacağız” şeklinde konuştuğunu söyledi.

 Açıklamanın ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığını savunan Bütüner, ”Kamer Genç halkı suç işlemeye, kin ve düşmanlığa alenen tahrik etti. Bu da 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 214, 216, 217 ve 218’inci maddelerini açıkça ihlal ettiği anlamına geliyor” dedi.

İfadelerin toplum nazarında yankı bulması durumunda ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinin iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden Bütüner, şunları söyledi: ”Cepheleşmenin bu ülkeye ne gibi zararlar verdiğini daha önce hep birlikte gördük. Özellikle 1980 öncesinde binlerce gencimiz cepheleşme sonucu gencecik yaşta hayata veda etti. Şimdi de aynı senaryo yeniden sahnelenmek istenmektedir. Kandan medet uman, kanla beslenen çevrelerin oyunlarına gelmeyecek, buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz kavgayla, silahla, kanla değil tamamen meşru zeminlerde olacaktır.” Bütüner, konuşmasından dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kamer Genç hakkında gerekli soruşturmayı yapması gerektiğini kaydederek, ”Dokunulmazlığının kaldırılmasının Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’ndan talep edilmesini, hakkında kamu davası açılarak eylemine uyan maddeler uyarınca cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 BİHDER ve Memur-Sen üyeleri, basın açıklamasının ardından Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.