Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in “sünnetli mi sünnetsiz mi?” olduğu yönündeki yayınları nedeniyle Beyaz TV ve TV8’e uyarı cezası verdi. RTÜK cezanın gerekçesini, “manevi değerlere ve genel ahlaka aykırılık” ilkesine dayandırdı

RTÜK bu kez, CHP’li Genç’in sünnet tartışmasını yayınlanan TV kanallarına ceza yağdırdı. RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda, Beyaz TV’de yayınlanan Seda Sayan ile Sultan-ı Beyaz adlı programda, Genç’in sevgilisi olduğunu iddia eden Hayal adlı kişinin, “Kamer genç sünnetsizdir” iddiasına yer verildi. Raporda, “Hayal hanım, Kamer Genç’e yönelik olarak gay barlarda gezer, onlarla arkadaşlık eder. Manevi oğlum dediği kişi bana aşık. Meclis’teki makam odasında benimle beraber oluyordu. Beraber olmadan önce viagra kullanıyordu. Kamer Genç sünnetsizdir’ şeklindeki iddialarda bulunmuştur” denildi.

RTÜK, raporda gerekçeleri açıklanan konu hakkında Beyaz TV’ye, “hayatın gizliliği, toplumsal sorumluluk ve genel ahlak ve toplum değerlerini” ihlal gerekçesiyle “uyarı” cezası verdi.