Kamburluk ve bel eğriliği gibi rahatsızlıkları bulunan hastalar, üç boyutlu yapılan tek operasyonla sağlıklarına kavuşuyor.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde gerçekleştirilen üç boyutlu operasyonla hastaları normal hayatlarına kavuşturduklarını kaydetti.

Yapılan operasyonların uzun sürdüğüne dikkat çeken Korkmaz, sadece bel bölgesinden gerçekleştirilen ameliyatta, hastaların omurgasının tamamen alınarak yerine ''metal yaya benzeyen bir destek'' yerleştirildiğini söyledi.

Ameliyat sonrası hastanın yaşamına sağlıklı bir şekilde devam ettiğine vurgu yapan Korkmaz, şöyle konuştu:

''Merkezimizde omurgadaki üç boyutlu düzeltmeyi tek bir operasyonla yapmayı sağlayan 'Posterior Vertebral Kolon Rezeksiyonu'nu uygulamaya başladık. Bu tekniği uygulayarak L1 hemivertebraya bağlı gelişmiş ileri derecede kifo-skolyozu olan bir hastayı sağlığına kavuşturduk. Bu işlem sırasında, pedikül vida yerleştirilmesi, geçici çubuk yerleştirme, geniş bir laminektomi, posterior vertebral kolon rezeksiyonu, ön ağ kafesi yerleştirilmesi, sıkıştırmalı kademeli düzeltme ve yerinde bükme ve düzeltmeyi tek bir operasyonla sadece bel bölgesinden yapılan bir müdahale ile başardık. Tek bir operasyonla sadece bel bölgesinden girilerek tüm sorunları ortadan kaldırıyoruz.''

AMELİYAT HASTAYA HİÇ BİR MALİYET YÜKLEMİYOR

Uzmanlık gerektiren zor operasyonların bir çok yerde ciddi maliyetlere neden olduğuna vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Korkmaz, söz konusu ameliyatın Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hastadan hiç bir ücret alınmadan yapıldığını söyledi.

Korkmaz, ''Buraya gelen hastaların büyük bölümü Malatya'nın daha doğusundan geliyorlar. Bu insanlar fiziksel yönden de rahatsızlık eren bir hastalık yaşıyorlar. Dolayısıyla gittikleri merkezlerde kendilerinden ciddi ücretler talep edilmiş. Burada yeşil kartlı hastalardan da hiç bir ücret alınmadan operasyon gerçekleştiriliyor. Yani yapılan operasyonlar hastaya hiç bir maliyet yüklemiyor. Hasta iki haftalık bir tedavi sürecinin ardından taburcu edilebiliyor'' dedi.

YENİDEN DOĞDUM

Van'dan gelerek tedavi gören hastalardan Elif Doğan (16), hastalığının fiziksel rahatsızlık boyutunun daha fazla olduğuna dikkat çekerek, tasviye üzerine Turgut Özal Tıp Merkezi'ne geldiğini söyledi.

Doğan, ''Arkadaşlarımla çok fazla zaman geçiremiyordum. Fiziğim nedeniyle sürekli sorular soruyorlardı. Kendimi kötü hissediyordum. İki haftadan beri buradayım. Yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Bana sağlığımı veren ekibe teşekkür ederim'' diye konuştu.

AA