Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Gaziantep'te aralarında çocuk ve kadınların da yer aldığı, masum vatandaşları hedef alan terörist saldırıyı kınayarak, başta BDP olmak üzere bütün siyasi partilerin ''ayağını denk almasını'' istedi.

Yazılı açıklamasında, saldırının hedefinin kardeş kavgası çıkarmak olduğunu belirten Kamalak, bu karanlık hedefe asla ulaşılamayacağını ifade etti.

Türkiye üzerinde oynanan en alçakça oyunlardan birinin terör olduğuna işaret eden Kamalak, şunları kaydetti:

''Karanlık güçler taşeron terör örgütleri eliyle ülkemizi bölüp parçalamaya, milletimiz arasında düşmanlık tohumları ekmeye çalışmaktadır. Gaziantep'te masum çocukları ve kadınları hedef alan bu son saldırı, bu konuda ne kadar alçaklaşabileceklerinin en önemli göstergesi olmuştur. Bu alçak planlara karşı Türküyle, Kürdüyle millet olarak her zamankinden daha hassas ve daha uyanık olmak zorundayız.

Maalesef BDP milletvekillerinin terör örgütü elemanlarıyla ortaya koyduğu görüntüler, onun öncesinde de CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması ile ilgili iddia ve tartışmalar milletimiz üzerinde bir rahatsızlık ve infiale neden olmuştur. Bu alçakça saldırının, bu iki olayın hemen ardından gelmesini zamanlama açısından manidar buluyoruz. Buradaki amaç; toplumdaki bu tepkiyi, oluşan bu hassasiyeti daha da derinleştirmek, bir Türk-Kürt kavgasına dönüştürmektir. Bu sinsi plana karşı vermemiz gereken cevap; inadına kardeşlik, inadına birlik ve beraberlik olmalıdır.

Bu vesileyle bir uyarıyı da görev biliyoruz. Başta BDP olmak üzere bütün siyasi partiler ayağını denk almalıdır. Terör, bu milletin ortak acısı, ortak dramıdır. Siyasi rant devşirme adına terörü kısır polemiklerin malzemesi haline getirenler, millet önünde de tarih önünde de hesap veremezler.''
Kaynak: AA