Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan SP Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak, SP'nin hedefinin belli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 40 yıldan bu yana büyük önderimiz merhum Necmettin Erbakan, 1969 yılında bu yola tek başına çıkmıştır. Siz değerli kardeşlerime 4 hedef göstermiştir. 'İlk hedefiniz yaşanabilir bir Türkiye kurmaktır' demiştir. Ama şuanda Türkiyemiz yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkarılmıştır. Erbakan hocamızın dediği gibi, o zaman ilk hedefimiz Türkiyemizi yeniden

yaşanabilir bir ülke haline getirmektir. İkinci hedefimiz yeniden büyük Türkiye'yi kurmak. Bir zamanlar büyük Türkiye vardı. Ama şimdi yok. Çünkü, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy bile bizim Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'üntelefonuna çıkmıyor. Üçüncü hedefimiz İslam Birliği'ni tesis etmek. Çünkü, şuan İslam coğrafyasında kardeş kardeşi vuruyor. Dördüncü hedefimiz ise bütün insanlığa adil düzeni sunmaktır. Gerçekten evrensel mesajı Allah'ın kullarına kimler sunacak. Başka peygamber ve kitap gelmeyecek. Bu ilahi mesajları tüm insanlığa iletmek siz değerli kardeşlerime düşmektedir" dedi.

Milli görüşü temsil eden tek partinin SP olduğunu vurgulayan Kamalak, "Biz hak ve hakikati ifade etmek ve bu millete doğruları anlatmak için yola çıktık. Düşünün şu yakın zamanda hiçbir partilinin can korkusu düşüncesiyle emin olun Suriye'ye gitmesi tahayyül bile edilemez. Fakat biz Milli Görüş erbabı olarak ekip biçiminde ne olursa olsun madem ki, oradaki kardeşlerimizin evinde bir yangı ve sıkıntı var biz olayı yerinde inceledik. Şam'dan selam getirdik sizlere. Osmanlı'nın ecdadımızın son padişahı olan Vahdettin'den selam getirdik" diye konuştu.

Partilerinden ayrılanlara seslenen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Milli görüşten ne gibi kötülük gördünüz, ne gibi yanlış yaptık ki bizi bırakıp gittiniz. Dünyada en acınacak insan idealini kaybeden ve davasını yitiren insandır. Bu tip insanlar hayatta belki kanuni bir yaklaşımla yüksek yerde oturduklarında bir takım mertebeye gelebilirler. Yine kanuni bir anlayışla önem arz edilen bir takım zenginliklere kavuşabilirler. Ama emin olun bu tür insanlar dünyada en acınacak zavallı kimselerdir. Çünkü bunlar bedenen yaşıyor olsalar bile ruhen ölüler" şeklinde konuştu.

Milli görüş yolunun sabır yolu olduğunu söyleyen SP İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, "Bu yokuşu herkes çıkamaz. Bu yola girenlerin bir kısmı yolun başında, bir kısmı yolun çeyreğinde, bir kısmı yolun ortasında geriye dönerek inişe geçtiler. Hatta başlangıç noktasının da gerisine düştüler. Israrla zirveye tırmanmaya devam edenler yani sizler huzur yolundan yürüyerek sahili selamete kavuşacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 580 delegenin kullandığı oyların tamamını alan mevcut başkan Av. Hasan Bayram Var tekrar başkanlığa tekrar seçilerek güven tazeledi.