Kamalak, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Mahmutpaşa ve Mısır Çarşısı esnafını ziyaret etti.
 
Mahmut Paşa Camisinde kıldığı öğle namazının ardından Kamalak, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili adayları Selman Esmerer, Emre Ustaosmanoğlu ve partililerle esnaf ziyaretinde bulundu.
 
Kamalak, esnaf ve vatandaşın sorun ve isteklerini dinleyerek, Eminönü Yeni Cami önüne geldi.
 
Burada partililere hitap eden Kamalak, iktidara gelmelerinin ardından tüm eğitim seviyelerinde Osmanlıca’yı müfredata ekleyeceklerini ifade ederek, "Bu şehir Fatih’in torunlarının şehridir. Bu şehirde kültür ve tarihi yeniden buluşturacağız. ’Yeni Nesil’ projemizle gençliği kucaklayacağız" dedi.
 
Kamalak, Çanakkale Zaferi sırasında şehit düşen askerlerin mezarlarındaki isimlerin okunamayacak durumda olduğunu kaydederek, "Çanakkale’de yatan askerlerimizi şehit eden İngiliz ve Fransızların mezar taşlarını okuyabiliyorsunuz. Bu çarpık durumu düzeltebilmek için okullarımızdaki her gencimizin öğrenmesi için Osmanlıca’yı okutacağız" şeklinde konuştu.
 
Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşçi ve memurumuzun hali ortada. Biz, 1996’da olduğu gibi maaşlara yüzde 50 zam ile geliyoruz. Üniversite gençlerine müjdeler olsun, üniversite harçlarını kaldıracağız. Her vatandaşımız hayatı boyunca sigortalı olacaktır.
 
Yeşil Kartları çöpe atacağız. Kimlikler, sigorta yerine geçecek ve dağdaki çoban bile bundan istifade edecektir. Borcu olmayan esnafımız bulunmuyor. Her doğan çocuğumuz borçlu, çocuklarına iş arayan anne ve babaların sorunlarını biz çözeceğiz. Bozuk düzeni düzeltmek için, adil düzeni kurmak için geliyoruz.
 
Kardeşliği tesis etmek, akan kanı durdurmak için geliyoruz."